23948sdkhjf

Spirende fynsk succes holder det i nærområdet

Roeq, som fremstiller udstyr til MiR's mobile robotter, sælger til hele verden, men køber lokalt

For halvandet år siden startede tre kolleger firmaet Roeq, en sammentrækning af Robotic Equipment, og i maj i år kom det første salg. I dag tæller firmaet i Vissenbjerg på Fyn så otte medarbejdere. Det skriver Fyens.dk.

Som navnet antyder fremstiller Roeq udstyr til robotter, mere præcist MiR's selvkørende robotter. Roeq laver bæreplader, som monteres på toppen af de mobile robotter, samt flytbare baser, hvor robotterne kører til og fra med lasten. Alt sammen kan hurtigt ændres og flyttes. Systemet er blandt andet i brug på Køges hospital, hvor de mobile robotter fragter medicin og udstyr. 

Langt det meste af det kommer fra lokale virksomheder
Mange af kontakterne, som har været med til at sætte fart i firmaet, er skabt via et lokalt netværksarrangement. Leverandørerne er i vidt omfang også lokale. 

- De fleste af delene til vores tilbehør er fra Danmark. Langt det meste af det kommer fra lokale virksomheder. Det bliver fremstillet i eksempelvis Assens og Middelfart og lakeret i Grønnemose. Det er også en kæmpe bonus for os selv, at vi kan køre ud til vores underleverandører på under en time. Det giver bare et tættere forhold, siger Benni Lund, den ene af firmaets stiftere, til Fyens.dk. 

Selvom produktionen bliver holdt lokalt, er kunderne allerede så langt væk som Japan, Singapore og Tyskland. En nyansat salgskonsulent er også begyndt at trække på sit netværk i Skandinavien, Storbritannien og det øvrige Europa.

Læs mere om: ROEQ
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079