23948sdkhjf

Energiselskab opgiver produktion af elkøretøjer

Lægger ansvaret for salg og produktion af elkøretøjet Tripl i hænderne på hollændere

Forsyningsselskabet Ewii investerer via datterselskabet Ewii Mobility i det hollandske selskab Noorenz. Investeringen indebærer, at aktiviteterne i Ewii Mobility og Noorenz lægges sammen. 

Ewii Mobility står bag el-scooteren Tripl, mens hollænderne har en solid placering på markedet for elkøretøjer i det bynære miljø med varemærket Stint Urban Mobility 

- Salg og produktion af elkøretøjer er ikke Ewiis stærke side
Med aftalen bliver Ewii mindretalsaktionær i det hollandske selskab, og bliver også repræsenteret i selskabets overordnede ledelse. Men det er Noorenz’ hollandske direktør Edwin Renzen, der har det ledelsesmæssige ansvar for selskabet. 

Ingen beslutning om at flytte produktionen fra Danmark

Ewii trak sidste år produktionen af Tripl-køretøjerne fra Polen til Johannes Pedersen A/S i Viborg.

Mens firmaet i Viborg skulle stå for serieproduktionen fik udvikling og testcenter base i Ewiis hovedsæde i Kolding, var beskeden dengang. Ifølge Ewii-koncernens daværende direktør, Knud Steen Larsen, ville det betyde 20 ekstra arbejdspladser i Danmark, heraf seks-otte til montagen i Viborg.

Lars Bonderup Bjørn bekræfter, at Noorenz får ansvaret for at placere produktionen af Tripl. 

- Den kan fortsætte, hvor den er. Der er ikke en beslutning om at flytte som resultat af overtagelsen. Men det vil være naturligt på sigt, siger Lars Bonderup Bjørn.

- I Ewii ønsker vi at fokusere på infrastruktur i form af el, vand, varme og fibernet. Vi ser en kraftig elektrificering af samfundet, og derfor er investeringen i Noorenz B.V. interessant, siger Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør i Ewii Koncernen, og fortsætter: 

- Men salg og produktion af elkøretøjer er ikke Ewiis stærke side, og derfor er vores aktiviteter inden for dette område i meget bedre hænder hos vores hollandske partner. 

Udvikling og service bliver i Kolding
Tripl, der er et dansk designet elkøretøj, fortsætter som produkt hos den nye ejer, og udviklings- og serviceafdelingen vil fortsat være placeret i Kolding. 

Allerede i foråret gik Ewii i gang med at finde en partner til Ewii Mobility, og der har været fin interesse fra flere internationale selskaber. 

- Vi har vurderet, at Stint med deres store kompetencer inden for Urban Mobility var den bedste og rigtige partner til at videreføre og videreudvikle vores elkøretøj Tripl. Og der er samtidig tale om en virksomhed med god indtjening, siger Lars Bonderup Bjørn.

Ud over Ewii Mobility arbejder Ewii-koncernen også på at finde partnere til Ewii Telecare, der udvikler produkter til telemedicin samt Ewii Fuel Cells, der producerer brændselsceller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125