23948sdkhjf

BM Autoteknik i Møldrup hædret

BM Autoteknik, der er Nordeuropas største producent af bremseprøvestande og testlinjesystemer, fik tirsdag aften overrakt Viborg-egnens Erhvervsråds Årspris.
Da Benno Larsen og Mogens Nørlem i 1977 fremstillede deres første bremsestand i et ældre maskinhus i Bjerrregrav nord for Viborg, gjorde de sig næppe forestillinger om, at deres nye fælles firma – BM Autoteknik – ville udvikle sig til Nordeuropas største producent af bremseprøvestande og testlinjesystemer. Men det var, hvad der skete, og det blev tirsdag aften belønnet med tildelingen af Viborg-egnens Erhvervsråds Årspris 2010.

Hædersprisen, bestående af et diplom og et kunstværk af den lokale keramiker Helle Bovbjerg, blev overrakt af erhvervsrådets formand, Poul Arne Jensen. Han fremhævede BM Autoteknik som en innovativ og markedsledende virksomhed, hvis produkter er kendt over det meste af kloden.

Verdens første
BM Autoteknik A/S har i dag base i Møldrup nord for Viborg. Det familieejede firma har 45 ansatte, en årlig omsætning på knap 70 mio. kr., eksport til 30 lande og en eksportandel på omkring 80 %. Siden starten har virksomheden udviklet, produceret og leveret mere end 9.000 bremseprøvestande og testlinjesystemer.

- Da vi startede firmaet, var det blandt andet ud fra et ønske om at kunne tilbyde den danske autobranche en ny og mere nøjagtig bremseprøvestand end dem, der allerede fandtes på markedet. Det fik vi også succes med. Men faktisk gik en af vores allerførste ordrer til den norske bilinspektion, til hvem vi lavede verdens vel nok første mobile elektroniske bremseprøvestand, fortæller Mogens Nørlem og Benno Larsen.

Virksomheden leverer stationært og mobilt testudstyr til ikke blot bremser, men hele køretøjets undervognssystem. I slutningen af 1990’erne tog man en strategisk beslutning om at skabe et testlinjesystem med en indbygget it-løsning, der styrer samtlige processer, fra en bil bookes til syn, til den forlader synshallen - dog ikke betalingen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063