23948sdkhjf

Bedste resultat for Grundfos nogensinde

Pumpekoncernen leverer det bedste årsresultat nogensinde med nye rekorder på både omsætning og indtjening. Gælden er væk, og der investeres nu endnu mere i ny teknologi- og produktudvikling.
Onsdag kunne Bjerringbro-virksomheden præsentere et årsregnskab for 2010, som koncernchef Carsten Bjerg betegner som det bedste nogensinde for Grundfos.

Omsætningen blev i 2010 på 19,6 mia. kr. med et overskud før skat på 2,4 mia. kr. mod henholdsvis 17,1 mia. kr. og 0,9 mia. kr. sidste år. Dermed bevægede virksomheden sig i løbet af 2010 tilbage på et aktivitetsniveau som før krisen. Samtidig opnåede koncernen en rekordlønsomhed med en indtjeningsprocent på hele 12,2 %.

- Det er et godt resultat. Endda bedre end vi havde håbet. Det skal bruges til at investere i ny vækst. Det gælder på produktsiden, hvor vi snart vil lancere nye energieffektive løsninger, der vil vække opsigt, og det gælder fortsat globalisering af vores aktiviteter på markeder med stor vækst for os, og her taler jeg ikke om Vesteuropa eller Danmark, siger Carsten Bjerg.

Investerer 1 milliard i udvikling
Grundfos-investeringerne i teknologi- og produktudvikling vil det kommende år runde 1 mia. kr. Desuden fordobles investeringerne i nye produktionsanlæg, blandt andet med nye fabriksfaciliteter i Rusland, Serbien og Indien.

- At vi i en så svær og udfordrende tid har formået at udvide det teknologiske og salgsmæssige forspring i forhold til andre i markedet og samtidig har kunnet holde igen på omkostningerne, er et markant udtryk for ledelsens og medarbejdernes kæmpeindsats og sammenhold. Det er jeg stolt over har kunnet lade sig gøre!, forklarer koncernchefen.

Ved årets udgang er det endvidere lykkedes at gøre koncernen gældfri med et rentebærende nettoindestående på nu 2,2 mia. kr. mod en nettogæld ved årets begyndelse på 0,1 mia. kr. Virksomhedens selvstændighed er styrket med en soliditetsgrad forbedret fra 54,6 % til 60,6 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094