23948sdkhjf

JNF Smede- og Maskinværksted får ISO-certifikat

Skærpede krav til bygningsstål og et ønske om at være på forkant med udviklingen har fået Køge-virksomheden JNF til at investere i en ISO 9001-certificering.
Certificeringen kom officielt på plads den 28. januar, og dermed har JNF Smede- og Maskinværksted nu papir på, at det 20 mand store firma udfører sit arbejde efter internationalt anerkendte standarder.

Ejer og driftsleder Torben Grendslev Nielsen ser tiltaget som et nødvendigt skridt i bestræbelserne på fortsat at være en attraktiv samarbejdspartner – ikke mindst i tiltrækningen af nye kunder, der ønsker en dokumenteret kvalitet:

- ISO-certificeringen skaffer ikke kunder alene, men det er et af parametrene. Hvis en ny kunde skal vælge mellem os og konkurrenten, kan det måske blive tungen på vægtskålen, vurderer han.

Vinder ind alle vegne
JNF beskæftiger sig hovedsageligt med reparationer og enkeltstyks-fremstilling, hvorfor det umiddelbart kan være svært at få øje på fordelene ved at følge en standardiseringsordning som ISO.

Ifølge Torben Grendslev Nielsen var der dog to væsentlige forhold, som spillede ind, da han i 2010 besluttede sig for at arbejde hen imod en ISO-certificering.

For det første er der de senere år indført krav om kvalitetsstyring inden for både bygningsstål og stål til fødevareindustrien, og for det andet oplever han stigende opmærksomhed på kvalitet, sporbarhed og dokumentation ude hos kunderne:

- Det vinder ind alle vegne, og vi ser begyndelsen til en øget bevidsthed omkring kvalitet. Samtidig er det afgørende, at vi nu kan spore det hele vejen gennem systemet, hvis der er sket en fejl, siger Torben Grendslev Nielsen.

Både teknisk rådgiver og producent
Ifølge Torben Nielsen har arbejdet med ISO-certificeringen vendt op og ned på procedurerne i virksomheden, og det ser han som en stor styrke:

- Det har givet anledning til at se på, om vi har gjort det optimalt hidtil, og det er lige så værdifuldt som at få et certifikat op på væggen. Desuden kan jeg se, at den enkelte medarbejder er blevet mere fokuseret på, at det han afleverer til den næste i rækken er i orden, forklarer driftslederen, der generelt oplever helt andre udfordringer i hverdagen, end da han overtog den 30 år gamle virksomhed tilbage i 2006:

- Det er en helt anden produktion i dag end for fem år siden. Vi laver langt flere tekniske løsninger frem for serieproduktion. Kunderne stiller generelt større krav, og det har medført, at JNF i dag i lige så høj grad er teknisk rådgiver som producent, fortæller Torben Grendslev Nielsen.

Har bevæget sig væk fra byggeriet
JNF Smede- og Maskinværksted henter primært sine ordrer i industrien, hvor Dansk Retur System, Danalim og Carlsberg er de største kunder.

Virksomheden leverede tidligere en del bygningsstål til blandt andet typehusproducenterne, men det er aftaget de senere år, fordi branchens krise har presset priserne i bund:

- Vi producerer stadig en del trapper, gelændere og så videre. Vi er dog ikke opsøgende og laver det udelukkende på bestilling, forklarer Torben Grendslev Nielsen, som dog ikke afviser at øge fokus på byggeriet, når markedet igen bliver attraktivt for underleverandørerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.673