23948sdkhjf

Dansk eksport halter

Danmark taber markedsandele på eksportområdet, og det kan i sidste ende ramme velfærden, advarer Dansk Industri.
Den danske eksport er presset, og det svækker Danmarks vækst.

Sådan lyder en af konklusionerne i Dansk Industris (DI) årlige Globaliseringsredegørelse for 2011 – ”Sådan ligger landet”:

- Den danske eksport har haft det uhyre vanskeligt de seneste år. Og det er desværre ikke kun krisen, der har slået eksporten tilbage. Også en længerevarende forringelse af den danske konkurrenceevne har haft stor betydning. Derfor kommer vi ikke uden om, at vi i en årrække må have en lønudvikling, der ligger på eller under niveauet i udlandet, siger DI’s adm. direktør Karsten Dybvad.

Siden 1993 er den danske vareeksport steget 25 % mindre end Eurolandenes samlede vareeksport, og det giver Danmark en 10. plads i sammenligning med 32 andre OECD-lande i årets undersøgelse.

Ifølge DI er en styrkelse af eksporten en nøglefaktor for løsningen af Danmarks vækstudfordringer:

- Vi har talt meget om, hvordan vi genskaber væksten i en åben økonomi som den danske. Svaret er en benhård satsning på, at vi kan producere produkter til en pris og i en kvalitet, der kan sælges i udlandet. Det forudsætter både en bedre konkurrenceevne og et erhvervsklima, der gør det interessant for virksomheder at foretage investeringer her i Danmark. Både når det gælder danske og udenlandske virksomheder, siger Karsten Dybvad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063