23948sdkhjf

Lokal underleverandør overtager Tresus bearbejdning

Underleverandøren NSM skrotter nybygningsplaner og overtager i stedet fabrik, maskiner og godt 20 medarbejdere fra den nye storkunde Tresu Group. 

Aftalen præsenterer de to Kolding-virksomheder, Tresu Group og NSM, i forbindelse med, at de to har parter har indgået et strategisk samarbejde. Tresu vil i fremtiden få foretaget deres nuværende maskinbearbejdning hos NSM. Som et led i aftalen overtager NSM fabriksbygninger i Bjert og flytter fra sin nuværende adresse på Ambolten, hvilket vil ske i løbet af sommeren 2019.

- Vores kernekompetence er at udvikle og bygge store trykmaskiner samt tilbehørsprodukter til den globale emballageindustri, og det vil være vores fokus i fremtiden. Kvaliteten af komponenterne er et kritisk parameter for os, og med NSM har vi fået en samarbejdspartner, der matcher os på mange områder. Vi har stor tillid til, at NSM’s ekspertise vil kunne bevare den høje kvalitet, siger administrerende direktør Søren Maarssø, Tresu Group, i en pressemeddelelse. 

Ligeledes har administrerende direktør og ejer af NSM, Lars Evald, store forventninger til det nye partnerskab.

- Vi har i to-tre år haft svært ved at følge efterspørgslen trods investeringer i produktionen. Derfor har vi længe været på udkig efter større bygninger, alternativt et nybyggeri. Da vi hørte, at Tresu havde planer om at flytte til en ny fabrik, blev vi vist rundt i virksomhedens nuværende hovedsæde med produktion. Under rundvisningen opstod tanken om at overtage Tresus maskinbearbejdning, og det endte med at blive en del af aftalen, siger Lars Evald.

Arbejdspladser vejer tungt
Både Lars Evald og Søren Maarssø betoner, at medarbejdernes forhold har ligget dem meget på sinde i hele processen. Det er indeholdt i aftalen med NSM, at maskinparken bevares, og at Tresus medarbejdere inden for maskinbearbejdning følger med over til NSM.

NSM A/S er specialiseret i bearbejdning af meget komplekse emner i syrefast stål og varmebestandige super legeringer som Hastelloy, Inconel og super duplex.

 

Tresu Group er en højt specialiseret produktionsvirksomhed beliggende i Bjert ved Kolding. Siden etableringen i 1981, er Tresu Group i dag på verdensplan blandt de førende inden for produktion og levering af kundetilpassede flexo trykmaskiner samt tilbehør til flexo, offset og digitale trykmaskiner, der afsættes til en lang række producenter i den grafiske industri. Tresu Group har produktionsfaciliteter i Danmark og USA samt salgsselskaber i Tyskland, Italien, Japan og Kina.

- Som virksomhed opererer vi internationalt, men som erhvervsdrivende i Trekantområdet glæder det mig, at vi bevarer arbejdspladser inden for Koldings kommunegrænse. Rent praktisk er det en stor fordel, at NSM overtager opgaverne fra oktober, så den viden, vi har om produkterne, kan blive delt bedst muligt, inden Tresu Group overtager den nye fabrik i løbet af 2019, siger Søren Maarssø.

Eksplosiv vækst
NSM rykker fra cirka 2.000 kvadratmeter på Ambolten til cirka 7.500 kvadratmeter, hvilket åbner helt nye muligheder for virksomheden.

- Vi øger vores forretning og får Tresu som vores største kunde tæt fulgt af andre i en meget loyal kundekreds. Tresu har mange bearbejdningscentre og arbejder meget i stål, støbegods og aluminium, mens vi hovedsageligt fremstiller specialiserede komponenter i rustfri stål til fødevare- og medicinalindustrien. Vi udvikler os i forvejen eksplosivt og investerer i nye maskiner, og samarbejdet vil styrke væksten yderligere, siger Lars Evald.

NSM beskæftiger på sin nuværende fabrik cirka 50 medarbejdere og vil få tilført godt 20 af de hidtidige Tresu-medarbejdere indenfor maskinbearbejdning.

Fra syv til én
Et nyt Tresu-domicil tættere på motorvejen er ved at blive opført, og de nye faciliteter på Venusvej i Kolding forventes indflytningsklar i løbet af 2019, hvor hele produktionen og administrationen flytter hen.

- Tresu har hidtil haft syv lokaliteter i Kolding-området, og samlingen af alle funktioner på samme adresse vil indebære en række fordele. Det bliver muligt at effektivisere virksomheden på flere niveauer, og der vil være store rationaliseringsgevinster at hente inden for områderne lager og intern transport, siger Søren Maarssø.

Faciliteterne bliver opført af investor og totalentreprenør Daugaard Pedersen A/S, som har købt erhvervsgrunden af Kolding Kommune, og som står for designet og indretningen af ejendommen. Det nye domicil bliver på godt 12.000 kvadratmeter, fortæller Søren Maarssø.

- Vi har grund til at tro på fremtiden, og det er naturligvis grunden til, at vi vælger at satse på et helt nyt produktionskompleks af denne størrelse. Jeg er stolt af at stå i spidsen for en medarbejderstab, der har løftet Tresu Group til vores internationale niveau, og jeg ser meget frem til de muligheder, som det nye setup giver os, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078