23948sdkhjf

Millioner til udvikling af nye metalmaterialer

Rådet for Teknologi og Innovation har valgt at støtte et konsortium, der ønsker at levere et paradigmeskift inden for fremstillingen af metalmaterialer. Målet er at levere svingningsdæmpende, lette og stærke metalmaterialer.
Konsortiet ønsker at styrke dansk industris konkurrencekraft ved at skabe teknologisk mulighed for at producere komponenter af metalmaterialer med unikke egenskaber. Man vil udvikle nye materialer til brug for fremstilling af funktionsoptimerede komponenter.

Fokus rettes især mod at øge materialernes svingningsdæmpende egenskaber, på materialernes evne til at absorbere ydre påvirkning og på at optimere forholdet mellem vægt og styrke, så materialerne på en gang bliver både lettere og stærkere. De tre materialeparametre er udvalgt på grund af deres store betydning for en stor del af dansk industri.

Vil levere et paradigmeskift
De nye typer materialer og funktionsoptimerede produkter skal fremstilles ved integration af matematisk optimering, nye materialekombinationer og avancerede fremstillingsmetoder. De højteknologiske egenskaber opnås ved indlejring af porøsiteter og cellestrukturer, som kan gradueres igennem materialet. Alle områder i det enkelte produkt får præcis de lokale egenskaber, der er optimale i forhold til den overordnede anvendelse.

Samlet set vil konsortiet levere et paradigmeskift i forhold til produktion af metalmaterialer og komponenter. Den nye produktionsmåde skal samtidig gøre produkterne svære at kopiere for andre.

Konsortiet har deltagelse af Thrane & Thrane, Scandinavian Brake Systems, Grundfos, Ten Cate Advanced Armour Danmark, Zenvo Automotive, Orto-fon Nicrotech, Ceramic Speed ABC, PDC-Teknik, Teknologisk Institut, DTU-Mekanik og Fraunhofer (Tyskland). Projektet støttes med 17,1 mio. kr. fra Rådet for Teknologi og Innovation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093