23948sdkhjf

Grundfos bliver i Japan

På grund af strålingsfare er salgskontoret i Tokyo lukket, men Grundfos har ingen planer om at forlade det katastroferamte land.
Det handler om at finde den rette balance for ledelsen i Grundfos i disse dage.

På den ene side er produktionen i Japan besværliggjort ved, at landet mangler strøm på grund af de omfattende ødelæggelser af landets atomkraftværker.

På den anden side har firmaet intet ønske om at trække stikket og forlade landet, for produktionen er stadig mulig at opretholde, og så handler det også om at udvise hensyn til de japanske medarbejdere.

De er derfor enten er flyttet med til Grundfos-fabrikken 300 kilometer syd for Tokyo eller arbejder nu hjemmefra.

Daglige telefonmøder med Japan

- Vi har gjort det på den måde, fordi vi tror det er vigtigt, at vores japanske ansatte også har en hverdag midt i katatstrofen. For en japaner er arbejde noget, man er stolt af. Og vi må ikke tage værdigheden fra vores medarbejdere ved bare at lukke det hele og stikke af, siger koncerndirektør Søren Ø. Sørensen til DR.

Han og den øvrige ledelse starter derfor hver arbejdsdag på hovedsædet i Bjerringbro med et telefonmøde, hvor ledelsen i Japan sidder i den anden ende af røret.

- Det er en kritisk faktor, at Japan er så afhængig af atomkraft. Man har ikke så mange alternativer til at producere elektricitet. Men vi kan leve med, at vi er nødt til at lukke produktionen ned, når der er strømafbrydelse. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men vi kan stadig producere, siger Søren Ø. Sørensen og tilføjer, at Grundfos er klar til at åbne igen i Tokyo, når situationen på atomkraftværket i Fukushima ikke længere udgør en fare.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08