23948sdkhjf

Minister bevæger sig i HMK Bilcon-sagen

Forsvaret skal nu undersøge, om det kan blive lettere for danske virksomheder at komme med i udbud

HMK Bilcon blev i juni hindret i at byde på levering af nye vandcontainere til det danske forsvar. Den nordjyske virksomhed levede nemlig ikke op til betingelserne, fordi man ikke havde lignende referencer inden for de sidste 10 år.

Det fik flere lokale politikere til at gå i offensiven. Blandt andet socialdemokraten Bjarne Lausten og venstremanden Preben Bang Henriksen bebudede, at de ville have forsvarsministeren til at se på sagen, så danske virksomheder kunne få flere af forsvarets ordrer.

Den kritik kommer forsvarsministeriet nu i møde, skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Danske virksomheder er af stor betydning for dansk forsvar og har gennem årene leveret materiel af høj kvalitet til både hæren, søværnet og flyvevåbnet. I forlængelse af det aflyste udbud for nylig vedr. vandcontainere har jeg derfor bedt Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse om at se på, om vi kan forbedre konkurrencedygtige danske virksomheders muligheder for - inden for rammerne af udbudsreglerne – at deltage i fremtidige FMI-udbudsprocesser. Jeg forventer, at dette arbejde er færdigt i løbet af efteråret, skriver forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen i en email til Nordjyske.

Hos HMK Bilcon har administrerende direktør Peter Jensby noteret sig ministerens svar:

- Der er tilsyneladende en proces i gang, som vi hilser velkommen. Det er vigtigt for mig at understrege, at det eneste, vi ønsker, er en fair mulighed i udbudsprocessen, siger han til Nordjyske Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109