23948sdkhjf

H.J. Hansen klarer sig trods faldende metalpriser

Genbrugsvirksomheden H.J. Hansen ser fortrøstningsfuldt på udsigten til faldende metalpriser. Virksomheden er ved at udvikle et endnu bedre sorteringsanlæg

Markedet for metalskrot er ved at ændre sig, fordi Kina ikke mere er stor nettoimportør af jern og metal.

- Det er meget væsentligt for markedet, at Kina er blevet mere eller mindre selvforsynende med jern og metal, siger H.J. Hansens kommercielle direktør Mogens B. Christensen.

- De sidste 15 år har Kina været storaftager, men landet har nået et modenhedsniveau, hvor deres mønstre begynder at ligne Europas og Nordamerikas, og hvor der naturligt kommer nogle store skrotmængder. Selv om metalpriserne ligger rimeligt højt nu, så er min forventning, at priserne på længere sigt vil falde, fordi Kina er blevet selvforsynende, siger han.

Kan ikke forudsige priserne
H.J. Hansen er et af de mange europæiske firmaer, som har eksporteret jern- og metalskrot til Kina. Men selv om udsigten nu lyder på faldende priser, så vil det i princippet ikke påvirke H.J. Hansens forretning.

- Vi sælger og køber hele tiden til de aktuelle priser, så vi tager ikke markedsrisici. Vi holder os til vores kerneforretning og erkender, at vi ikke kan forudsige priserne. Hvis vi kommer til at ligge med større mængder metal, så laver vi en finansiel afdækning, siger Mogens B. Christensen.

Et andet internationalt problem for H.J. Hansen og andre genbrugsvirksomheder er, at der har været vekslende meldinger fra USA’s præsident Trump om, hvorvidt Tyrkiet ville blive ramt af den amerikanske told på stål.

Nyt sorteringsanlæg
På hjemmebane på havnen i Odense arbejder H.J. Hansen med en stor investering i et nyt sorteringsanlæg, som vil gøre det muligt at sortere de forskellige metalfraktioner endnu bedre fra hinanden. Det er H.J. Hansens ingeniører og teknikere, der selv udvikler det nye anlæg.

- Kunderne stiller øgede krav til renhed af de fraktioner, vi leverer, siger Mogens B. Christensen.

H.J. Hansen modtager store mængder metal fra industrien og også store mængder udtjente biler. Det går alt sammen gennem firmaets store shredder-anlæg, som nedbryder emnerne i mindre dele og sorterer i forskellige jern- og metalkategorier.

Direktøren beskriver i øvrigt det nuværende aktivitetsniveau som "højt". H.J. Hansen Genvinding har i øjeblikket knap 200 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08