23948sdkhjf

Egatec skal pakke 180 millioner æbler og pærer

Den fynske virksomhed har landet en stor eksportordre

Den engelske æbleproducent Cottage Farms har bestilt et fuldautomatiseret pakkeri hos Egatec.

Anlægget skal være en del af pakkeprocessen, der skal håndtere de 180 millioner æbler og pærer, som den engelske producent årligt sender ud til dagligvarebutikkerne.

Løsningen, der omfatter A-one case packers og den interne transport, skal automatisere tre komplette pakkelinjer og forventes at pakke 900 æbler per minut. Med automationsprojektet, satser æbleproducenten på at udvide pakningen fra 3,3 mio. kasser til 4,5 mio. kasser i 2019.

Projektet er den største eksportordre for Egatec til dato, og det vækker begejstring, efter man øgede fokus på eksportmarkedet for to år siden.

- Det er dejligt at se, at vores målrettede indsats på eksportmarkedet har sat farten op på eksporten. Vores A-one maskiner bliver godt modtaget, netop fordi de er kompakte og har en tilbagebetalingstid på under to år. Desuden er de konstrueret og produceret i Danmark, hvilket mange ser som et kvalitetsstempel, siger CEO Mads Nychel fra Egatec Packaging Int.

Eksporten foregår i dag gennem et globalt netværk af forhandlere, og aftalen kommer også via den engelske distributør Mpack UK, som arbejder primært med frugt- og grøntproducenter med at optimere deres end-of-line produktion.

Dette er den fjerde ordre til England og hidtil største.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078