23948sdkhjf

Tuco vil sælge både til forsvars-industrien

Canadiske Defence Unlimited International skal som ny repræsentant for Tuco Marine markedsføre Pro Zero-bådene til forsvars- og sikkerhedsopgaver

Tuco Marine har for nyligt udpeget det canadiske firma Defense Unlimited International (DUI) til eksklusiv repræsentant for Pro Zero-fartøjer til forsvars- og sikkerhedsopgaver i en række lande.

- Vi er yderst tilfredse med det nye samarbejde med DUI, og vi håber, at samarbejdet kan udvikle sig i de kommende år, siger Jonas Pedersen, administrerende direktør for Tuco Marine Group.

Han forklarer over for Metal Supplys søstermedie Søfart, at DUI skal være ansvarlig for regionalt salg af Pro Zero-bådene til klienter i specifikke lande i Nordamerika og Mellemøsten. Han vil dog ikke sætte tal på, hvor mange både Tuco forventer at sælge igennem den nye repræsentant. 

- Men det er et stort selskab med en betydelig omsætning, så jeg forventer da, at det kan flytte noget for os, siger Jonas Pedersen.

Han henviser til, at DUI har en årlig omsætning i USA på 400 mio. dollars, imens der på verdensplan bliver omsat for over 1 mia. dollar årligt.

Defence tager tid
Jonas Pedersen forventer ikke, at ordrerne begynder at vælte ind med det samme. Han beskriver defence-industrien som et "langtrukkent" marked, hvor man i Nordamerika og Europa kan være heldig at vinde et offentligt udbud med hurtig levering, men hvor det forholder sig anderledes i en region som Mellemøsten. 

- I Mellemøsten skal en tender virkelig tilrettelægges. Der skal arbejdes meget med produktet, og det kræver en stor lobbyindsats, før ordren kommer, siger han. 

Teamet bag Defence Unlimited International omfatter tidligere højtstående medlemmer af det amerikanske militær, National Security Agency, U.S. Cyber Command, Military Intelligence. Dertil kommer ledere fra den private sektor, der har ledet sikkerheds- og efterretningsvirksomheder med milliardomsætning for den amerikanske regering og dens allierede.

Tuco begrunder desuden valget af Defence Unlimited International som repræsentant med, at den canadiske virksomhed og dens strategiske partnere har en lang historie med operationer verden over. Og så har ledelsen en lang historie med at udvælge og samle kvalificerede fagfolk til at planlægge og levere missionsstøtte og praktisk uddannelse.

Samme båd til flere segmenter
Pro Zero-serien omfatter Fast Rescue Boats, arbejdsbåde og Daughter Crafts. Bådene til forsvarsindustrien er specialdesignede og omfatter hurtige og lette patruljebåde, indsatsfartøjer og både til flodpatruljering og andre maritime sikkerhedsopgaver.

Jonas Pedersen fortæller, at bådene til forsvarsindustrien ikke adskiller sig nævneværdigt fra dem, der bliver solgt som redningsbåde i offshoreindustrien eller som arbejdsbåde i for eksempel norsk fiskeopræt, der p.t. er den største aftager af Pro Zero-seriens arbejdsbåde. 

- Nogle af bådene er helt de samme på nær farven. For det er klart, at orange ikke går til defence, der også skal markedsføres helt anderledes, siger han og understreger desuden, at defence ikke nødvendigvis betyder, at bådene skal bruges til angreb og militær. 

- Det kan for eksempel også være af politiet, men det kan også være til søopmåling, siger han og henviser til en båd bestilt af det danske forsvar, som blev søsat i sidste uge.

Forskellige operationer
Der er nu mere end 170 forskellige Pro Zero-modeller, som alle er baseret på en modulær platform med få, gennemprøvede skrogtyper. Det gør det muligt at producere skræddersyede både, der er tiltænkt meget forskelligartede operationelle roller som for eksempel indsættelse af specialenheder, patruljering og kommandooperationer, uden at kompromittere leveringstiden.

Styrehusets indretning er organiseret med henblik på at maksimere brugen af moderne mission management og elektronisk understøttelse af operationer i mørke. 

Skrogdesignet er baseret på det velprøvede skrog fra Tucos Guard-serie, som Tuco har produceret og udviklet løbende siden 2002.

Læs mere om: Tuco
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095