23948sdkhjf

Bølgeenergi-projekt henter millioner i EU

Bølgeenergi-projektet Wavepiston har netop hentet sig en god pose penge hos EU.

- Jeg er meget glad for at kunne bringe den gode nyhed, at vi har haft succes med vores ansøgning til EU’s Horizon 2020-program for små og mellemstore virksomheder. Vi er blevet tildelt 2,5 mio. euro i støtte, fortæller Michael Henriksen, ankermand på projektet.

Prototypeprojekt
Wavepiston ligger i øjeblikket i farvandet ud for Hanstholm i DanWecs testområde, hvor det underlægges en del forskellige tests.

Alene her i 2018 skal Wavepiston have installeret energimodulerne i version 3.1; stormsikringsløsningen skal opgraderes, og holdbarheden af energimodulerne skal øges.

Dernæst skal prototypeprojektet afsluttes med installeringen af energimodulerne v4 henover sommeren og efteråret, og der skal indhentes tilstrækkeligt med data til at verificere den forventede energiproduktion og holdbarhed.

Demonstrationsfasen
Næste skridt bliver så demonstrationsfasen, og det er her, de mange EU-millioner kommer ind i billedet.

- Pengene skal gå til et toårigt demonstrationsprojekt med et fuldskala-system - stadig kun med én streng - og forberedelse af kommercielt projekt, fortæller Michael Henriksen.

Med den finansielle del delvist på plads kan Michael Henriksen nu gå i gang med forberedelserne til demonstrationsprojektet, der omfatter undersøgelser af mulige lokationer og samarbejdspartner samt indhentning af yderligere finansiering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078