23948sdkhjf

Robot til Svend’s Værktøj

Billund-virksomheden har investeret i en Bila RoboPower T850-6L til deres 3-aksede CNC bearbejdningscenter

Udover deres værktøjsproduktion har Svend’s Værktøj også en del serieproduktion, hvilket var begyndt at presse maskinkapaciteten i hverdagen. Da muligheden kom for at prøve kræfter med en fleksibel robotløsning, slog Svend’s Værktøj til.

Robotcellen er købt til at afhjælpe i hverdagen, da medarbejderne ikke skal bruges som fodermaskine til CNC-maskinen. Medarbejdernes kompetencer skal i stedet udnyttes mere fornuftigt, og dette har givet en bedre hverdag til maskinarbejderne, da det har givet mere tid til opstilling og programmering. Det er ligeledes en stor gevinst for virksomheden, at CNC-maskinen får indsat nye emner med det samme, når et emne er færdig.

Den helt store gevinst for Svend’s Værktøj hentes dog efter fyraften. Her kan de lade robotten passe CNC-maskinen ubemandet i op til otte timer, hvilket var et af hovedformålene med robotcellen.

- Vi må jo sige, at installationen af vores Bila RoboPower har været en god historie, at det kan gå så hurtigt med at få installeret og komme i gang med at bruge ny teknologi, er jo fantastisk, fortæller direktør Svend Mortensen.

Medarbejderne er sluppet for det kedelige ensformige arbejde, hvilket har gjort dem mere motiverede. Svend Mortensen udtaler:

- Vi er kommet godt i gang og skal nu ud og finde endnu mere arbejde til robotten, og vi befinder os jo i 2018, så selvfølgelig skal en maskinfabrik have en robot.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113