23948sdkhjf

Ærøs elfærge ramt af ny forsinkelse

’Ellen’ bliver yderligere tre måneder forsinket

Det betyder, at elfærgen nu forventes at sejle på ruten Søby–Fynshav i løbet af første kvartal 2019. Det oplyser El-færgeprojektet E-ferry i en pressemeddelelse.

Byggeprocessen af el-færgen er tæt på at kunne færdiggøres med undtagelse af batteripakken, hvor levering og installering af de 840 moduler fortsat mangler.

Det særligt udviklede batterisystem involverer nye design-features som skal højne sikkerhed og levetid på batterierne. Det har resulteret i en lang række tidskrævende tests og godkendelser, som er årsag til forsinkelsen.

Modulerne er på nuværende tidspunkt i produktion hos E-ferry-partneren, Leclanché, og vil leveres ad to omgange. I uge 38 forventes 420 batterimoduler leveret til installation i det ene batterirum efterfulgt af de resterende 420 batterimoduler til det andet batterirum med levering i uge 49.

Når batterimodulerne er leveret og installeret følger der en periode på cirka tre-fire måneder, hvor systemerne skal kommissioneres, testes og sættes i drift. Endelig skal Ærøfærgerne bruge seks-syv uger til oplæring og træning af elfærgens mandskab, før ’Ellen’ bliver sat i normal drift.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079