23948sdkhjf

CNC-symbiosen

Værktøjsmaskiner 2011: Nyt CNC-højkapacitets-bearbejdningscenter præsenteres som den perfekte symbiose af fleksibilitet, kompakthed, dynamik og udstyr. Bearbejdningscenteret, der findes i tre grundversioner, anvendes til fremstilling af emner med særligt høje krav til nøjagtighed, tolerancer og overfladekvalitet.
Maschinenfabrik Berthold Hermle AG - i Danmark Hermle Nordic - præsenterer endnu en produktnyhed umiddelbart efter lanceringen af C 42, C 60 og MT-serien (MT står for Mill/Turn).

Det nye CNC-højkapacitets-bearbejdningscenter C 22 U dynamik er den perfekte symbiose af fleksibilitet, kompakthed, dynamik og udstyr.

Som bordvariant tager maskinen sigte på maksimal fleksibilitet med henhold til spindelvariationsmuligheder, kølemiddel- og spånbehandling samt opstillingsmuligheder. Der er også allerede tænkt på mulige udvidelsestrin og de for Hermle typiske automationsløsninger som pallette- eller emneveksler.

Grundopbygning
C 22’s grundopbygning er baseret på den modificerede Gantry-konstruktion i mineralstøbt udførelse, som man kender den fra Hermle.

Her er der tre akser i værktøjet. Og ved den fem-aksede version er der desuden to akser i NC svingrundbordet.

Centeret er udstyret med akseområderne X-Y-Z: 450/600/330 mm, som passer til den maksimale emnestørrelse, og konsekvent er beregnet til op til fem-aksede anvendelser. Derved er C 22 det ideelle bearbejdningscenter til fremstilling af dele, som kræver maksimal nøjagtighed, minimale tolerancer og bedste overfladekvaliteter - eksempelvis inden for værktøjsteknik, finmekanik, medicinteknik, luft- og rumfart, maskin- og apparatfremstilling samt til underleverandørindustri.

I dynamik-versionen er der i alle tre lineakser mulighed for accelerationer på 15 m/s2 (1,5 g). Ved ilgangshastigheder op til 50 m/min.

I forbindelse med Torque(moment)-motorerne i akserne C og A giver det en høj maskindynamik for hurtigere procestider og kortere arbejdsforløb.

Ringformet værktøjsmagasin
Det pladsbesparende ringformede værktøjsmagasin, som er integreret i grundkroppen, arbejder efter pick-up princippet: Magasinet skifter værktøjerne særdeles hurtigt (4,5 sek. spån-til-spån tid) og giver plads til 55 (65) værktøjer med holder SK40/HSK A 63 (HSK A 50/HSK E 40).

Som option kan der leveres et ekstramagasin med op til yderligere 157 værktøjspladser, så man kan bearbejde meget komplekse arbejdsemner, hele produktfamilier eller et stort antal enkeltdele komplet uden yderligere omstillingsprocesser.

Kunden kan vælge mellem fire hovedspindeldrev med effekter op til 37 kW, drejningsmomenter op til 80 Nm og omdrejningstal på 15.000, 18.000, 30.000 og 42.000 omdr./min.

Tre grundsystemer
Ved bordene finder tre grundsystemer anvendelse:

• Fast opspændingsbord med en opspændingsflade på 600 x 630 mm og max. belastning af bordet på 750 kg.

• NC-svingrundbord - snekkedrev
- Bordplade Ø 320 mm.
- Bordplade Ø 450 x 360 mm.
- Snekkedrev i C-aksen.
- A-akse med ensidigt mekanisk drev til venstre.
- Kipvinkel på +/-135°.
- Bordbelastning 300 kg.

Bordet kan også anvendes med integrerede indbygningssystemer fra Erowa, 3R, SK 50 eller HSK 100 - specielt til værktøjsbranchen.

• NC-svingrundbord - torquedrev
- Bordplade Ø 320 mm.
- Torquedrev i C-aksen.
- A-akse med tandem-torque-drev.
- Mekanisk tandemdrev eller ensidigt mekanisk drev til højre.
- Kipvinkel på +/-135°.
- Bordbelastning 100 kg.

Hermle-maskinernes NC-svingrundbords-funktion har i mange år sat den nye verdensnorm inden for fem-akse-teknologien.

Et stort arbejdsrum
C 22 tilbyder et stort arbejdsrum i forhold til opstillingsarealet. Der er adgang til arbejdsområdet og dermed også til spændesystemerne eller arbejdsemnerne, og det sikrer en uhindret betjening og mulighed for at arbejde frit.

For en ideel spåntagning er arbejdsrummet lavet ”uden hjørner og kanter”. Alt efter forekomsten af spåner står der en spånsliske eller forskellige spåntransportører til rådighed.

Den største fordel ved dette er, at spåntransportøren - alt efter opstillingsforholdene - både kan placeres bagved og på venstre eller højre side. Alle køleaggregater er indbygget i den homogene maskinbeklædning i kassettestruktur.

Styring og betjening
Som styring tilbydes Heidenhain iTNC 530 eller Siemens 840 D sl. Betjeningsfeltet med 19“ skærmen kan drejes op til 30°. Sammen med betjeningspanelet, som kan indstilles med +/- 100 mm i højden, kan betjeningssystemet til enhver tid tilpasses individuelt til enhver bruger.

Plug-and-play
C 22, der er opbygget som en ”plug and play maskine”, har en firepunkt-støtte og behøver ikke noget fundament og også kan transporteres komplet.

Når dørene er åbne, er de enkelte aggregater helt frie og tilgængelige.

I et servicetilfælde eller ved et spindelcrash behøver man blot at trække stikket ud, så kan udskiftningen hurtigt foretages. Det skal også nævnes, at den simple påkørselssikring med kollisionskontrol naturligvis er bibeholdt - ligesom den gennemprøvede stødbøsning - så det ved et spindelcrash i nogle tilfælde virkelig kun er spindelbøsningen, som skal udskiftes (gælder 15.000-er og 18.000-er spindler). Derved kan reparationsudgifterne holdes inden for et absolut rimeligt niveau.

Du kan møde Hermle Nordic på Værktøjsmaskiner 2011 på stand nr. C-3300.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094