23948sdkhjf

Dybvad Stålindustri lægger brasilianske fødevarer på køl

Der er langt fra de nordjyske vidder til Brasiliens sandstrande, hvor også sproget og kulturen gør det vanskeligt at række ud mod det brasilianske marked.
Ikke desto mindre har Dybvad Stålindustri sammen med VITUS sat kurs mod det attraktive brasilianske fødevaremarked, der tørster efter effektiv og billig nedkøling.

- Brasilien er et af de største fødevareproducerende og -eksporterende lande på verdensplan, og behovet for at nedkøle fødevarer som fisk og kylling så effektivt og billigt som muligt er stort. Det kan vi hjælpe dem med, og derfor har vi sat kurs mod det brasilianske marked med opbakning fra VITUS, siger eksportchef for Dybvad Stålindustri, Mads Sigsgaard.

Markedets bedste
Virksomheden er producent af pladefrysere, der anvendes til indfrysning af fødevarer som fisk og kød både ombord på fiskefartøjer og på stationære landanlæg.

- Pladefryserne er resultatet af en teknologi, Dybvad Stålindustri har udviklet og produceret gennem mange år med erfaring fra den danske fødevareindustri. Pladefryserne er opbygget som et modulsystem, der kan skræddersys efter kundernes behov og ønsker, hvilket er en stor konkurrenceparameter. De er også de mest energieffektive sammenlignet med konkurrerende frysetyper, og gør det derfor billigere og grønnere at fryse sine fødevarer ned. Der er stor fokus på miljøvenlige kølemidler, og også her er Dybvad Stålindustri førende i udviklingen af pladefrysere, siger Mads Sigsgaard.

Lokal eksportrådgiver gjorde forskellen
Dybvad Stålindustri har eksporterfaring fra USA, Canada, Sydafrika, Mellemøsten, Asien og Rusland, men ingen kunder i Brasilien. Det regner Mads Sigsgaard med, at der bliver lavet om på, når forløbet med VITUS er slut.

- Vi har haft Brasilien i kikkerten flere gange, men ikke tidligere haft musklerne til at løfte eksporten selv. Det har vi fået med VITUS, der har stillet en lokal eksportrådgiver til rådighed. Eksportrådgiveren har hjulpet os ved at kortlægge markedet og de relevante aftagere, og det betyder, at vi har en lokal indgang til det brasilianske marked, som også kan hjælpe os med at forhandle på portugisisk.

Brug Eksportrådet, hvis du tænker på eksport
Mads Sigsgaards råd til små og mellemstore virksomheder, der går med tanker om eksport, er at kontakte Eksportrådet.

- Vi har allerede indgået aftale med to kølefirmaer og er i færd med at overføre viden til de medarbejdere, der skal installere fryserne hos fødevareproducenterne. Vi regner med, at de første ordrer tikker ind til sommer. Det er sket med en fart, der kan kun tilskrives en yderst effektiv rådgivning og hjælp fra Eksportrådet og konceptet med VITUS.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093