23948sdkhjf

Danske topchefer frygter Trumps handelskrig

For producenten af udstyr til fødevareindustrien Foss kan det betyde en lavere vækst

Handelskrigen mellem USA på den ene side og Kina, Mexico, Canada og Europa på den anden side er netop trådt i kraft.

Danske topchefer vurderer, at det kan få negative konsekvenser for væksten. Det viser en konkunkturanalyse fra Greens Analyseinstitut, hvor 471 topbosser har deltaget.

Det skriver Børsen.

En af topbosserne er Kim Vejlby Hansen, adm. direktør i Foss, der producerer udstyr til fødevareindustrien.

I første omgang troede han ikke, at handelskrigen ville få nogen større betydning for netop hans virksomhed, men efter at USA har offentliggjort de lister over varegrupper, der rammes af handelskrigen, er Kim Vejlby Hansen ikke længere sikker.

Han er nu gået i gang med at se nærmere på listerne og undersøge, hvad en eskalering af handelskrigen vil få for Foss, der eksporterer 99 pct. af sin omsætning.

- Det kan betyde en mindre vækst og endda en tilbagegang, men det kommer ikke til at betyde noget fundamentalt, for det er sådan, at det, vi laver, er der rigtig meget brug for med en voksende befolkning, der skal sikre fødevarer, siger Kim Vejlby Hansen.

Samlet set forventer topbosserne, at salget, efter handelskrigens udbrud, uden for EU falder med 14 procentpoint, hvilket er det største fald målt på et enkelt kvartal siden andet kvartal af 2014.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.926