23948sdkhjf

Millionstøtte til uddannelse af flere industriteknikere

Planen er et meroptag på 50 procent over de næste tre år.

Nordea-fonden har lagt to millioner kroner i et treårigt projekt, der skal udbrede kendskabet til industritekniker uddannelsen og få flere virksomheder til at engagere sig i uddannelsen eksempelvis ved at oprette praktikpladser.

Målsætningen er at få det årlige optag op på 600 industriteknikere og 150 værktøjsmagere, hvilket er 50 procent over det nuværende niveau. Det fortæller Henning Dam, der står bag uddannelsessitet Industritekniker.nu.

Kvinder skal hverve kvinder
En af metoderne bliver at nedsætte et korps af lønnede lærlinge - såkaldte rollemodeller - der skal fortælle unge på skoler og efterskoler om uddannelsen. Korpset skal bestå af 12-15 lærlinge, herunder tre til fire kvinder, for også at hverve nye kvindelige lærlinge til uddannelsen.

Henning Dam startede Industritekniker.nu i 2016 i Vejle, hvor han samlede det første supportteam bestående af lokale industrivirksomheder.

Projektet arbejder for at få industrivirksomheder til samarbejder med kommuner og erhvervsskoler for at udbrede kendskabet til og optimere uddannelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095