23948sdkhjf

Flere konkurser i første halvår af 2018

Der var cirka 700 flere konkurser i årets første seks måneder end i samme periode sidste år, viser nye tal

I juni var der knap 630 virksomheder, som måtte dreje nøglen om, hvilket er næsten 180 flere end samme måned sidste år. Det viser nye tal fra analysevirksomheden Experian.

Overordnet set har der i årets første seks måneder været 3.340 konkurser. Det er cirka 700 flere end i samme periode sidste år.

- Her halvvejs gennem året ser det dermed ud til, at der kommer til at være lidt flere konkurser i 2018 end i 2017, siger Jonas Spendrup Meyer, økonom i Dansk Erhverv, og tilføjer:

- Det er dog vigtigt at huske på, at selvom konkurstallet for første halvår af 2018 ligger højere end for 2017’s ditto, så ligger antallet af konkurser fra januar til juni i år stadig under niveauet fra 2016.

Det højere antal konkurser er nogenlunde bredt fordelt hen over hele landet. 

Konkurser i opgangstider
Ifølge analysen peger de foreløbige væksttal for i år på vækst i et lavere niveau end sidste år. Det kan være én forklaring på det stigene antal konkurser.

- En anden vigtig pointe er, at antallet af konkurser sagtens kan stige i økonomiske opgangstider, da flere nye virksomheder også skyder op når der er stigende efterspørgsel i økonomien – et højere antal konkurser varsler altså ikke nødvendigvis kun om økonomisk dårligere tider, der kan også være tale om det modsatte, siger siger Jonas Spendrup Meyer.

- Sætter man udviklingen i antallet af konkurser over for beskæftigelsesudviklingen, så kan det i hvert fald afvises at de flere konkurser har ført til et fald i beskæftigelsen – antallet af beskæftigede er steget kraftigt de senere år, uddyber han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.158