23948sdkhjf

Effimat kan snart præsentere sorte tal på bundlinjen

Aktionærerne har spyttet lidt i kassen

Producent af automatiske lagerløsninger Effimat har netop landet resultatet for 2017 - og det er som ventet utilfredsstillende.

Ikke desto mindre er direktør Jørgen Flemming Ladefoged fortrøstningsfuld.

Det fortæller han til Finans.

Underskuddet i 2017 er vokset til 24,7 millioner kroner fra 18,7 millioner kroner året før. Selskabet har dog en egenkapital på 3,4 millioner, hvilket er væsentligt bedre end den negative egenkapital på 11 millioner kroner året før. 

At egenkapitalen er gået i sort skyldes, at aktionærerne er trådt til med lånekapital, der så siden hen bliver konverteret til egenkapital.

For Jørgen Flemming Ladefoged vidner det om, at aktionærerne tror på Effimat og kan se potentialet i virksomheden.

Samtidig med indskuddet fra aktionærerne er der udviklet en ny strategi og ansat en del nye folk. Det skal gøre Effimat i stand til at tjene penge selv frem for at være afhængig af aktionærerne.

Effimat har netop afsluttet det bedste kvartal nogen sinde, og Jørgen Flemming Ladefoged forventer, at Effimat snart kan begynde at plukke overskud frem for underskud på hylden.

- Det bliver ikke i år, men til næste år. Medmindre verdensøkonomien ramler, som den gjorde i 2008, så når vi også det mål. Det er der ingen tvivl om, siger han.

Ejerne af Effimat er Danfoss-broren Peter Mads Clausen, der gennem sit selskab, PMC Star, ejer 66,6 pct. af selskabet, mens Vækstfonden og ledelsen ejer resten af virksomheden

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094