23948sdkhjf

Vestas teamer op med Maersk

Vestas og Maersk Supply Service har indgået et innovationssamarbejde, hvor de skal udvikle løsninger inden for installation og logistik til vedvarende energi

Vindmølleindustrien jagter omkostningsreduktioner, og en af de tunge poster i den forbindelse er transport og installation, efterhånden som vindmøllerne bliver større og skal installeres stadig længere væk.

Som første skridt i samarbejdet vil de to nye partnere udvikle en kranløsning, kaldet Vertical Installer, til både onshore- og offshore-vindmøller, der skal give en markant besparelse ved installation af vindmøller. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Projektet udvikles i samarbejde med MHI Vestas og har fået 47 mio. kr. i støtte over en treårig periode fra EUDP-programmet under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

- Partnerskabet med Maersk Supply Service vil på markant vis forbedre og udvide Vestas’ eksisterende markedsledende evner inden for avanceret installation og logistiske løsninger. Vi passer godt sammen strategisk, og den nye Vertical Installer-kran understreger, at partnerskabet vil understøtte vores mål om at forbedre vores effektivitet på et område, der vil vokse i vigtighed, efterhånden som vindmøllekomponenter bliver større, og infrastrukturen bliver mere kompleks, siger Bo Svoldgaard, senior vice president for Innovation & Concepts hos Vestas.

- Dette er et spændende skridt for Maersk Supply Service og et godt eksempel på, hvordan vores marine viden og alsidige flåde kan udnyttes i en ny industri. Vores partnerskab med Vestas og udviklingen af Vertical Installer viser, at vi tager action for at løse industriens udfordringer og sikre, at næste generations energibehov kan mødes, siger Steen S. Karstensen, CEO for Maersk Supply Service.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235