23948sdkhjf

Læsø sender ny færge til 250 millioner i udbud

Trods politisk uenighed er en dobbeltendet færge til Læsø nu kommet i udbud

Interesserede værfter får nu mulighed for at byde på byggeriet af en ny og større Læsø-færge til 250 mio kr. Det fortæller DR Nordjylland.

Værfterne skal vurdere, om man for de penge kan få en dobbeltende-færge, som ikke skal bruge tid på at vende ved havneanløb.

- Vi er nu nået så langt, at kravene til færgen er på plads, siger kommunalbestyrelsesmedlem og færgeformand, Tobias Birch Johansen (V).

Tre af de ni kommunalbestyrelsesmedlemmer, blandt dem borgmester Karsten Nielsen (DF), stemte dog for at vente med at sende færgearbejdet i udbud.

Af hensyn til værfterne ønskede mindretallet først at sende færgebyggeriet i udbud, når man også kunne præsentere dem for kravene til en anden færgemulighed – en single-ender – i stil med den eksisterende færge på ruten.

Men Tobias Birch Johansen (V) er uenig i det synspunkt.

- Hvis økonomien ikke hænger sammen i dette første udbud, så fortsætter arbejdet blot med at finde en anden færgetype, siger han til DR Nordjylland.

Den nye færge ventes altså at koste i omegnen af 250 mio. kr. Den nuværende færge på ruten, 'Margrethe Læsø', blev søsat i 1996 og har en kapacitet på 76 personbiler og 589 passagerer. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096