23948sdkhjf

Mobil spildevandsløsning skal rense globalt

Envotherm arbejder med FN's verdensmål og satser på globalt salg af teknologisk og resurse-reducerende løsninger til rensning af farligt spildevand.

En af de danske metalvirksomheder, der er med i projektet SDG Accelerator under Industriens Fond, er Vojens-virksomheden Envotherm, der siden sin start i 2006 i dag er førende i teknologiske og ressourcebesparende løsninger til rensning og genbrug af farligt industrielt spildevand.

Envotherm blev oprindeligt skabt på baggrund af en teknologi, der skulle separere gylle.

I dag arbejder Envotherm med teknologisk og resurse-reducerende løsninger for rensning og genbrug af farligt spildevand inden for en bred vifte af industrier. Det handler om miljømæssig behandling af industrispildevand, som ellers skulle behandles som kemikalieaffald. Genanvendelse af vand med mindre energiforbrug, som virksomheden udtrykker sin filosofi om bæredygtighed.

Læs også: Bæredygtighed bliver business

Håndtering af industrispildevand er et enormt og grænseoverskridende globalt problem, der kræver teknologiske løsninger. For at medvirke til en mindskning af industrispildevand rundt om på kloden ønsker Envotherm at udbrede en leasing-model for virksomhedens mobile rensningsanlæg. Det vil skabe en genvej til markedet så den miljøvenlige anlæg hurtigere kan udbredes - blandt andet til Sydkorea, Malaysia og Singapore via leasingmodeller.

Læs også: Desmi ser muligheder i verdensmål

- Vi betragter vores bæredygtighed i tre dimensioner. For det første mindsker vi udledningen af spildevand, for det andet reducerer vi energiforbruget og for det tredje genanvender vi materialerne. Da 80 procent af vores produkter er af rustfri stål, indgår de i høj grad i cirkulær økonomi. Ved at kunne opgradere vores produkter og sikre deres genanvendelighed opnår de en gennemsnitlig levetid på 20 år. Leasingmodellerne gør, at kunder altid kan få den seneste version af vores udstyr. Modellen sikrer, at vores kunder ikke kommer til at hænge på forældet teknologi, siger Envotherms administrerende direktør, Vibeke Svendsen.

Bedre markedsadgang
Årsagen til, at Envortherm deltager i SDG Accelerator, handler om at opnå bedre international markedsadgang. Opdyrkning af et nyt marked kan let blive en bekostelig omgang især for en mindre og mellemstor virksomhed (MMV) fra et lille land som Danmark.

Derfor ligger der ifølge Vibeke Svendsen en klar beslutning bag: Det handler om at drage nytte af et så stort netværk, som FN’s udviklingsprogram UNDP repræsenterer og om at have de rette referencer på plads.

- Man skal tænke på, at vores produkter ofte koster flere millioner kroner. Skal en kunde træffe afgørelse om sådan en investering, er det afgørende, at virksomheden har et solidt beslutningsgrundlag at bygge på. Troværdighed og tillid er nøglekomponenter, og i den forbindelse er det afgørende at have et globalt netværk at trække på, siger Vibeke Svendsen.

- Jeg vil opfordre andre danske MMV-virksomheder til at blive en del af programmet. Indsatsen er med til at styrke pipelinen i forhold til markedsudvidelse, og det fremmer virksomhedens image som bæredygtig og globalt ansvarlig. Og sidst men ikke mindst er det med til at give en internationaliseringsdimension, som er vigtig i forhold til eksisterende kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere, siger Vibeke Svendsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281