23948sdkhjf

Teknikalitet diskvalificerer HMK Bilcon fra udbud

For 10 år siden leverede HMK Bilcon vandcontainere til det danske forsvar. Forsvaret skal nu købe flere, og ordren er sendt i EU-udbud, men den nordjyske virksomhed er hindret i at byde ind. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Udbudsreglerne er nemlig skruet sådan sammen, at byderne skal kunne fremvise referencer, der ikke er mere end fem år gamle.

Det er administrerende direktør hos HMK Bilcon, Peter Jensby, godt gammeldags forarget over. Han hæfter sig ved, at HMK Bilcon til daglig producerer tankvogne, der er langt mere komplicerede end vandcontainerne, og at man i øvrigt inden for det seneste år har lavet en modernisering af forsvarets vandcontainere.

- Det er Kammeradvokaten, der håndterer udbuddene for DALO (Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, red.), og hos Kammeradvokaten aner man ikke en snus om det materiel, det handler om. De ved ikke, at vi har leveret alt, hvad forsvaret i forvejen har af vandcontainere. Derfor spiller det ikke ind, og det er jo helt forkert, siger Peter Jensby til Nordjyske Stiftstidende.

To tyske og en italiensk leverandør har budt ind på opgaven.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095