23948sdkhjf

Produktion af husstandsmøller skal skabe vækst i Skjern

Ny direktør og direktion ser stort potentiale i eksport og fremtiden

Der blæser nye vinde over husstandsmølleproducenten Solid Wind Power i Skjern – og ikke mindst søsterselskabet Solid Production.

Den danske husstandsmølleforretning er på det nærmeste lukket ned, men der udvikles på både ny mølletype og en ny varmepumpe.

Samtidig overlader stifter og nuværende direktør Carsten Lauridsen direktør-stafetten til Leo Hansen, der fremadrettet skal stå for den daglige ledelse af Solid Production og dermed også selskaberne Solid Wind Power Danmark og Solid Wind Power International.

Efter eget ønske
Direktørskiftet sker efter Carsten Lauridsens eget ønske, da han ønsker at få frigjort tid til udvikling af produkter og forretningen.

Samtidig er det forventningen, at der over de kommende år fortsat kan skabes vækst i virksomheden, hvorfor det er et godt tidspunkt at indsætte en direktør med en baggrund, der understøtter den udvikling.

Leo Hansen vil altså fremover være direktør i Solid Production, der hovedsageligt fokuserer på produktion og afsætning af husstandsmøller.

Carsten Lauridsens titler bliver herefter bestyrelsesformand i Solid Production og Solid Wind Power samt direktør i Solid Energy, hvor Jørn Windahl indtil marts i år residerede.

Faldende overskud
Overordnet set er hele koncernen, det vil sige alle Solid-selskaberne samlet under Solid Group, lykkedes med at øge bruttofortjenesten fra 70,6 mio. kr. i 2016 til 73 mio. kr. i 2017. Men på bundlinjen er udviklingen gået lidt i den anden retning.

Årets resultat for Solid Group er på 7,4 mio. kr., hvilket næsten er en halvering af resultatet fra 2016's 13,1 mio. kr.

- Selvom bruttoresultatet på koncernbasis er steget fra 2016 til 2017, er overskuddet faldet. Det sker med baggrund i en række udviklingsomkostninger og forberedelsesomkostninger til fortsat at kunne levere efterspørgslen på møller og til at åbne et nyt forretningsområde, skriver ny direktør i Solid Production Leo Hansen i en mail til Metal Supplys søstermedie Energy Supply.

Han forklarer, at det blandt andet er flytning af fabrikken og en samling af hele koncernen i Skjern samt konsolidering og oprustning på andre punkter, der har kostet lidt på bundlinjen.

Den danske marked er gået i stå
Solid Wind Power Danmark har ad åre specialiseret sig i udvikling og produktion af husstandsmøller. Men situationen på det danske marked har haft stor betydning for selskabet.

Den danske energipolitik på området har nemlig sat en betragtelig stopper for selskabets kurs mod stjernerne – i hvert tilfælde herhjemme.

Det vidner det seneste regnskab om.

Årets bruttofortjeneste udgør 714.915 kr. mod 7 mio. kr. sidste år. Det ordinære resultat efter skat udgør 645.054 kr. mod 2,7 mio. kr. sidste år.

- Solid Wind Power Danmark har ansvaret for salg af møller på det danske marked, og da støtteordningen til husstandsvindmøller i 2017 blev uinteressant i Danmark, stoppede afsætningen naturligt nok også. Og derfor er der kun begrænset aktivitet i selskabet lige nu, skriver Leo Hansen i mailen, og tilføjer:

- Til gengæld har vi i 2017 haft godt gang i eksport, som vi blot kører fra et søsterselskab.

Det selskab er Solid Wind Power International, der netop har offentliggjort sit første regnskab.

Det viser en bruttofortjeneste på næsten 2 mio. kr. og et overskud efter skat på 1,3 mio. kr.

Fremgang i varmepumper
Solid Energy er varmepumpedelen af Solid Group. Og her er der fremgang at spore, selvom der stadig er lidt røde tal hist og her. 

Årets bruttofortjeneste udgør 1,9 mio. kr. mod -2,2 mio. kr. sidste år. Det ordinære resultat efter skat udgør -466.633 kr. mod -1,7 mio. kr. sidste år. Selskabet har i løbet af regnskabsåret modtaget en ansvarlig lånekapital på 5.000.000 kr. 

I Solid Energy udvikler man i øjeblikket videre på det varmepumpe-koncept, der i dag leverer varme til både Ringkøbing og Tønder Fjernvarmeselskaber.

Konceptet skal blandt andet danne grundstenen for et helt nyt eksportfremstød på området.

Ny mølle på vej
I selskabet Solid Production, som Leo Hansen nu har ansvaret for, udvikles og produceres husstandsmøller. Samtidig er der aktiviteter inden for bearbejdning og udvikling af produkter indenfor jern- og metalbranchen samt produktion af varmepumper. Selskabet er også underleverandør af alu-komponenter til byggeindustrien.

Bruttofortjenesten i det seneste regnskab rammer 71,8 mio. kr. mod 62,1 mio. kr. i 2016. Resultatet ligger på de 10 mio. kr.

Og det er netop her i denne del af forretningen, der sker ting og sager.

- Solid Production arbejder på at bringe en ny mølle på markedet med større vingefang. Den yder mere og giver dermed en bedre forretning for kunderne, og det er denne mølle, der nu fokuseres på for at stå endnu stærkere over for konkurrenterne, oplyser Leo Hansen.

Solid Production har i 2017 med stor succes foretaget en del eksportfremstød, oplyser Leo Hansen.

- Og det er på den baggrund, at jeg træder ind som direktør i Solid Production og salgsselskaberne for vindmøller. Netop for at være med til at sikre, at mulighederne udnyttes bedst muligt fremadrettet, forklarer Leo Hansen.

Solid Group
mio. kr. 2017 2016
Bruttoresultat 73,0 70,6
Resultat af primær drift 10,0 16,3
Årets resultat 7,4 13,2
Balancesum 181,7 98,2
Egenkapital 28,2 23,0
Antal ansatte 120 104
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157