23948sdkhjf

Stor svejsermangel i det nordvestjyske

Den lokale Dansk Metal-afdeling har under én procent ledige

Der ligger ikke bunkevis af lediges CV’er klar til ny ansættelse hos den lokale fagforening Dansk Metal. Tværtimod. Hos Thy-Mors-afdelingen har man mange faglærte svejsere, men de er alle sammen beskæftiget.

De seneste ledighedstal er fra maj, og her er ledigheden blandt Dansk Metals medlemmer hos afdelingen i Nordvestjylland på 0,8 procent. På samme tidspunkt i 2017 var ledigheden på 1,3 procent. Så afdelingens svar er opkvalificering og uddannelse.

- Vi anbefaler virksomheder at opkvalificere ufaglærte, så de kan få svejsecertifikater. Det kan gøres inden for nogle få uger, hvis det er medarbejdere, der er vant til at svejse. Men man laver ikke lige en automekaniker til en svejser på én enkelt måned, siger Erik Kristensen, formand for Thy-Mors-afdelingen hos Dansk Metal.

- På EUC Nordvest kan man komme fra dag til dag og dygtiggøre dig. Og det anbefaler vi.

Fagforeningen spænder over 90 uddannelser lige fra alt fra skibsmontører til automekanikere.

- 11 ud af de 12 er sådan set ikke berørt af ledighed, fordi de er i job med det samme igen. Så det er positivt, uddyber formanden.

Lærlinge er nøglen
Den lokale formand fortæller, at ledigheden på landsplan er på 2 procent. I hele landet har Dansk Metal 70.358 erhvervsaktive medlemmer, og i maj var der 1.409 fuldtidsledige metalmedlemmer. Mange af dem er selvfølgelig parate til at tage arbejde langt væk fra hjemmet, men man får ikke folk til at flytte tværs over landet, uddyber Erik Kristensen.

Den langsigtede løsning på problemet ser Erik Kristensen på de tekniske skoler, og han anbefaler alle virksomheder at tage flere lærlinge ind.

- Der er mange af vores medlemmer, der går på pension og efterløn. Dobbelt så mange, der går ud, som kommer ind på markedet. Løsningen er flere lærlinge, siger formanden.

Der er mange metalvirksomheder i det lokale område, og hos de nordvestjyske virksomheder afhjælper østeuropæisk arbejdskraft tørsten efter kvalificerede hænder, og det har været løsningen i mange år. Også i tiden før finanskrisen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.961