23948sdkhjf

SystemTeknik går ind i Polen

Den nordjyske tavlebygger har startet nyt datterselskab, der dels skal overtage nogle danske opgaver og dels åbne et nyt marked.
Allerede for nogle år siden etablerede SystemTeknik sig på det kinesiske marked. Den kinesiske produktion er dog udelukkende til lokalt baserede kunder. Stigende konkurrence har dog fået Aalborg-virksomheden til at overveje outsourcing, og blandt andet derfor har man valgt at starte op i Polen.

- Det er ikke meningen, at det udelukkende skal være en produktionsenhed til det danske marked. Indtil videre kommer de fleste opgaver dog her fra Danmark, men det er også lykkedes os at få noget mersalg ud af satsningen, siger administrerende direktør Karsten Ingemann Pedersen.

Kvaliteten skal på plads
Forbindelsen til Polen kom i stand, da man indledte et samarbejde med en mindre polsk tavlebygger. Det samarbejde gik så godt, at SystemTeknik etablerede et polsk datterselskab og flyttede produktionen over i dette. Selskabet er polsk ledet og skal udvikles som en 100 % polsk organisation.

- På den korte bane fortsætter vi med at bygge produktion og sourcing op. Kvalitet og rutiner skal være på plads, så volumen øges yderligere. Næste trin er så at bygge noget lokalt salg op, men indtil videre har vi ingen konkrete planer om, at det skal være første skridt ind i Østeuropa, forklarer Karsten Ingemann Pedersen, der ser gode vækstmuligheder for SystemTeknik på det polske marked.

Uændrede kompetencer i Danmark
I Aalborg er der til gengæld skåret ned under finanskrisen, og en del opgaver er også flyttet til det nye polske datterselskab. Karsten Ingemann Pedersen fastslår dog, at der ikke er flyttet kompetencer væk fra Danmark, og Aalborg-afdelingen er da også vital i opbygningen af det polske datterselskab.

- Indtil videre sender vi også alle ordrer retur til Danmark til test, før de sendes videre til kunderne. Vi har været fint tilfreds med kvaliteten på det arbejde, der er leveret fra Polen. De er dygtige håndværkere, og med en passende erfaring kan de sagtens lave mere komplekse produkter, fortæller direktøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08