23948sdkhjf

DI-direktør åbner værktøjsmaskinmesse

DI's administrerende direktør Karsten Dybvad åbner 22. marts branchemessen Værktøjsmaskiner 2011 i Odense. Åbningen sker på baggrund af styrkede vækstforventninger i metal- og maskinindustrien.
Når Karsten Dybvad, administrerende direktør for Dansk Industri, DI, den 22. marts 2011 klokken 8.30 åbner branchemessen Værktøjsmaskiner 2011 i Odense Congress Center sker det på baggrund af tegn på vækst i metal- og maskinindustrien.

- Det er velkendt, at Danmark de seneste 10-15 år er haltet bagefter i produktivitetsudviklingen sammenlignet med vores nabolande. Vi er ikke effektive nok, og vi er for dyre sammenlignet med de udenlandske konkurrenter, vi er oppe imod - enten på udenlandske markeder eller herhjemme. Det koster os vækst og velfærd, og derfor skal vi have vendt den udvikling, siger Karsten Dybvad.

- Med det mål for øje er det et godt tegn, at flere af vores medlemsvirksomheder i metal- og maskinindustrien nu forventer at øge investeringerne - ikke mindst i produktionsudstyr. Det vil kunne være med til at øge produktiviteten, og dermed bringe væksten tilbage i dansk økonomi, fortsætter han.

Fokuseret messe
DI's seneste undersøgelse af vækstforventningerne i branchen viser, at hovedparten af de adspurgte virksomheder tror på stigende omsætning og øget indtjening. De fleste i intervallet 2-10 %, hvilket gør tilbagemeldingerne de mest positive i to år og viser en større tiltro til fremtiden nu, end da finanskrisen satte ind.

Messen, der løber fra 22. til 25. marts, markerer desuden et skift i forhold til de ofte bredere og mere omfattende industrimesser. Messen er lagt an med CNC værktøjsmaskiner som det eneste omdrejningspunkt, og med en klar hovedvægt på at formidle mulighederne i morgendagens produktion.

- Når jeg ser på udstillerlisten, tror jeg, messens mission bliver løst. Der har ikke været en større værktøjsmaskinudstilling i Danmark i snart fem år, og det er første gang, at eksempelvis CNC-maskiner inden for fuld fem-akset fræsning og fiberlaserskæremaskiner præsenteres bredt, siger direktør Kim Nielsen, Yamazaki Mazak Danmark, formand for Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening.

Han peger på, at den danske metal- og maskinbranches globale konkurrenceevne i høj grad afhænger af evnen til at udnytte teknologien, og at messen derfor er et oplagt sted at søge inspiration. Udstillerlisten omfatter landets førende udbydere af værktøjsmaskiner og værktøj til såvel pladebearbejdning som spåntagende metalbearbejdning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078