23948sdkhjf

Mærsk henter svensk finansdirektør

Carolina Dybeck Happe bliver ny finansdirektør i Mærsk-koncernen med virkning fra senest 1. januar 2019

Det bliver svenske Carolina Dybeck Happe, der kommer til at overtage ansvaret som finansdirektør (CFO) i AP Møller-Mærsk, efter at Jakob Stausholm opsagde sin stilling i marts.

Carolina Dybeck Happe starter hos Mærks senest med effekt fra den 1. januar 2019.

Hun kommer fra en stilling som CFO hos Assa Abloy, der er global markedsleder inden for døråbningsløsninger.

- Med Carolina Dybeck Happe får vi en stærk profil, der medbringer erfaring fra en global, førende virksomhed med en markant væksthistorie. I Carolina Dybeck Happes tid som CFO er der blevet skabt stor værdi for aktionærerne, og hun har med succes strømlinet interne processer og drevet den digitale agenda i et velrenommeret, internationalt firma. Jeg er overbevist om, at hendes kompetencer og erfaring vil bidrage positivt til den fortsatte transformation af vores forretning, og jeg glæder mig til at byde hende velkommen til AP Møller-Mærsk, siger Søren Skou, CEO i Mærsk, i en pressemeddelelse.

Som CFO i Assa Abloy har Carolina Dybeck Happe været med til at udvikle virksomheden fra at være en regional aktør til den nuværende position med et årligt salg på 8 mia. dollars og 47.000 medarbejdere.

- Jeg glæder mig til at blive en del af AP Møller-Mærsk i denne spændende periode for virksomheden. AP Møller-Mærsk er markedsleder med solide værdier og en ambitiøs strategi, der positionerer virksomheden for fremtidig vækst og værdiskabelse. Jeg ser frem til at bidrage til arbejdet med at forme fremtidens AP Møller-Mærsk, siger Carolina Dybeck Happe i pressemeddelelsen.

Også Mærsks bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe byder den nye finansdirektør velkommen om bord.

- Carolina Dybeck Happe er et stærkt supplement til vores ledelsesteam, og hendes erfaring og kvalifikationer vil givetvis skabe værdi i det fortsatte arbejde med at styrke kerneforretningen og accellerere vores transformation, siger han. 

Carolina Dybeck Happe har tidligere  haft forskellige ledelsesstillinger inden for finans i Assa Abloy (2002-2011), og var CFO i Trelleborg (2011-2012). Hun er uddannet civiløkonom fra Uppsala Universitet i Sverige.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078