23948sdkhjf

Nyt jubel-regnskab fra Lego

2010 var endnu et godt år for Lego. Koncernen erobrede atter markedsandele og er nu verdens fjerdestørste legetøjsproducent.
Det fremgår af virksomhedens årsregnskab, der blev offentliggjort torsdag. Nøgletallene i regnskabet understreger, at den høje vækst fra 2009 fortsatte med uformindsket styrke i 2010.

Omsætningen steg 37,3 % til 16,014 mia. kr. og årets resultat før skat steg til 4,889 mia. kr. mod 2,887 mia. kr. i 2009.

Fremgang i hele verden
- Resultatet er særdeles tilfredsstillende og skyldes blandt andet høj vækst i markeder som USA, Storbritannien, Rusland og Østeuropa, der alle er udpeget som vækstmarkeder for virksomheden, siger Jørgen Vig Knudstorp, administrerende direktør i Lego-koncernen.

På alle markeder har virksomheden vundet markedsandele, og selvom Europa er det område i verden, hvor forbrugerne gennemsnitligt ejer flest Lego-klodser, har væksten her eksempelvis været tocifret i de fleste lande.

For 2011 forudses en mindre stigning i det globale marked for traditionelt legetøj, og Lego forventer også salgsvækst i 2011 – dog ikke så høj en stigning som i 2010.

- Vi forventer, at væksten kommer både på hovedmarkederne i Nordamerika og Europa og fra mindre, men hastigt voksende nye markeder, som fx Kina. Både de klassiske produktlinjer og nye temaer som Lego Ninjago er kommet godt fra start i det nye år, siger Jørgen Vig Knudstorp.


[flash][width]500[/width][height]390[/height][address]http://legoexternal.23video.com/v.swf[/address][/flash]
Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079