23948sdkhjf

Geemits deleøkonomi strøg helt til tops

Efter et intensivt vækstprogram for offshorevirksomheder har den deleøkonomiske virksomhed Geemit vundet finalen i Scale-Up Denmark og Next Step Challenges center for Offshore Industri

- Brug-og-smid-væk er fortid i offshoreindustrien, siger Søren Hvorslev, administrerende direktør i Geemit, en deleøkonomisk platform til videreformidling af salg og viden af offshore-reservedele.

Hans virksomhed er netop kåret som vinder af finalen i Next Step Challenge 2018 for Scale-Up Center for Offshore Industri.

Finalen, som fandt sted fredag, er kulminationen på et fem måneder langt forløb, hvor offshore-virksomheder med særligt potentiale for vækst har fået de optimale rammer og betingelser for at lykkedes, blandt andet gennem netværk og mentorer fra Blue Water, Total, Semco Maritime, Rambøll Energy, Vattenfall og andre medlemmer af klyngeorganisationen Offshoreenergy.dk.

- Scale-Up-forløbet har været en rigtig god lejlighed til at få folk med indsigt til at udfordre vores forretningsmodel. Vi har fået adgang til unik viden og brancheforståelse, der giver os en ny vinkel og tilgang til opgaven. Vi er langt skarpere i dag, og er glade for at kunne bruge erfaringerne fra Scale-Up-forløbet til at skabe yderligere værdi for branchen, siger Søren Hvorslev, der med Geemit giver nyt liv til reservedele, der ellers bare samler støv eller som ender hos skrothandleren. Alene i Norge vurderes det, at der er for 30 mia. kr. reservedele på lager.

Nu skal offshoreindustrien dele
Glenda Napier, CEO i Offshoreenergy.dk og med i panelet, der har kåret vinderen, ser potentiale i Geemit:

- Virksomheder som Too Good To Go, FarmBackup og GoMore er konkrete eksempler på, at Danmark er leveringsdygtig i innovativ deleøkonomi til en række brancher. Nu er turen kommet til offshoreindustrien, hvor Geemit rammer plet i forhold til det output, som virksomhederne efterspørger; nemlig omkostningsreduktion gennem innovation. Derfor er de en værdig vinder, siger hun.

I 2017 var det virksomheden Real Safety, som vandt for Center for Offshore Industri.

Med sejren har Geemit kvalificeret sig til finalen for alle 12 Scale-Up Denmark centre i efteråret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078