23948sdkhjf

Partnerskaber bonner ud på Odense-firmas bundlinje

Overskuddet er tæt ved tredoblet hos Blue Ocean Robotics

Solid vækst. Sådan betegner Blue Ocena Robotics selv den økonomiske udvikling, firmaet opnåede i 2017. Kaster man et blik i årsrapporten har man tendens til at give robotudviklerens ledelse ret.

Eksempelvis er resultatet vokset fra 2,7 millioner kroner i 2016 til 7,8 millioner kroner sidste år.

- I 2017 hvade Blue Ocean Robotics et øget udbud af nye og en udbygning af eksisterende BoBi-X partnerskaber. Sammen med en stærk vækst i salget og et enkelt salg af intellektuel ejendomsrettigheder gav det et tilfredsstillende resultat og en solid vækstrate sammenlignet med tidligere år, forklarer administrerende direktør Claus Risager om den positive udvikling. 

Samler aktiviteter i Odense
I 2017 udvidede selskabet sin strategi med fokus på udvikling af robotløsninger. Her spiller særligt RoBi-X partnerskaber, Blue Ocean Robotics’ model for udvikling af robotløsninger i samarbejde med partnerselskaber, en vigtig rolle. 

En ændring i firmaets internationale strategi betyder også, at en større del af de internationale aktiviteter bliver nu også styret fra hovedkontoret i Odense. Det hænger sammen med, at RoBi-X partnerselskaberne i vidt omfang står for det globale salg. 

Investeringer kommer til at koste
 - Forventningerne til 2018 er, at Blue Ocean Robotics fortsætter med at udbygge de strategiske RoBi-X partnerskaber, både med nye og eksisterende partnere, i ind- og udland, kommenterer Claus Risager og tilføjer: 

- Ydermere vil Blue Ocean Robotics forsætte med at udvide de teknologiske værktøjer og platforme kaldet TP-X samt udvikle de overordnende færdigheder i huset. Investeringer i disse initiativer betyder, at resultatet i 2018 ventes at blive mindre end i 2017, men fortsat positivt.

Blue Ocean Robotics ApS
mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 24,5 17,1
Resultat før af- og nedskrivninger 8,5 3,9
Resultat før skat 9,7 3,7
Årets resultat 7,8 2,7
Aktiver i alt 27,0 15,4
Egenkapital 12,2 4,3
Gns. antal ansatte 34 29
Regnskabsåret blev afsluttet den 31. december 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109