23948sdkhjf

Bank overtager magten hos maskinproducent

Efter et dårligt 2010-regnskab har Nordea nu pant i alle aktier i landbrugsmaskinfabrikkerne JF-Fabriken, J. Freudendahl A/S og Wilhelm Stoll Maschinenfabrik GmbH.
Landbruget har svært ved at skaffe finansiering til nye investeringer, og det har i den grad ramt Freudendahl Invest, der står bag de sønderjyske landbrugsmaskinproducenter. Det skriver Børsen.

I 2009/2010 endte omsætningen på 677 mio. kr., hvilket er langt fra storhedstiderne, hvor man omsatte for ca. 1 mia. kr. Samtidig blev 2008/2009-underskuddet før skat på 52 mio. kr. forværret yderligere og endte i 2009/2010 på -60 mio. kr.

Direktør forlader koncernen
Samtidig med det katastrofale regnskab har administrerende direktør i datterselskabet J.F. Fabriken, J. Freudendahl A/S, Lars Henriksen, valgt at forlade sin stilling. Han erstattes af Kristian Steinholm, der har været ansat i Skykon.

Freudendahl-koncernen kæmper med en stor bankgæld, der alene i 2009/2010 betød renteudgifter på 24 mio. kr. Situationen er så alvorlig, at aktionærerne i Freudendahl Invest har stillet deres aktier som sikkerhed for gælden.

Det betyder reelt, at koncernens bankforbindelse, Nordea, nu har pant i alle aktier i datterselskaberne JF-Fabriken, J. Freudendahl A/S og Wilhelm Stoll Maschinenfabrik. Derudover omfatter pantet også fakturaer, råvarer og fabrikkernes inventar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078