23948sdkhjf

EUC Nordvest indvier nyt robotcenter

Torsdag den 14. juni indvier EUC Nordvest sit nye HTEC-center

EUC Nordvest kunne i efteråret annoncere, at skolen var blevet partnerskole i et nyt, nationalt videnscenter for automation og robotteknologi, og i umiddelbar forlængelse heraf blev det offentliggjort, at skolen ligeledes var blevet godkendt til den anerkendte status som HTEC-center.

- Som HTEC-center skal vi leve op til en lang række krav både i forhold til, hvilke maskiner, vi har, hvordan afdelingen er indrettet, og hvordan vi bruger maskinerne i undervisningen. Det har været en længerevarende proces, men nu er vi i mål siger specialkonsulent Bente Homann fra EUC Nordvest, og fortsætter:

- HTEC-centret er nu færdigindrettet, og alle maskiner er i drift, så nu er vi klar til at holde officiel indvielse. Og her er det jo oplagt at kombinere fejringen af vores HTEC-status med fejringen af, at vi er blevet partnerskole i det nye, landsdækkende videnscenter for automation og robotteknologi.

Oplev de nyeste teknologier i drift
EUC Nordvest har lagt sig i selen for at tilrettelægge et spændende program for dagen, så de besøgende får et indblik i, hvad det er for teknologier og teknikker, man arbejder med i HTEC-centret og Teknologicentret, som bliver den afdeling, hvor videnscenter-aktiviteterne primært kommer til at foregå.

- Programmet ligger endnu ikke helt fast, men jeg kan da afsløre så meget, som at de besøgende blandt andet kan høre et oplæg om Industri 5.0 ved Mads Thimmer fra Innovation Lab, og så får vi besøg af nogle af vores leverandører og samarbejdspartnere fra videnscentret, som vil demonstrere noget af det udstyr, vi skal arbejde med i videnscentret. Blandt andet kan man opleve avanceret 3D-skanningsudstyr og 3D-print, som man kan lave nogle helt vilde ting med. Man kan for eksempel scanne en person og printe en 3D-version af vedkommende. Det er ret sejt. Herudover vil der naturligvis være fuld gang både i værkstedet og i teknologicentret, hvor vores elever vil arbejde og vise, hvordan maskinerne fungerer, og hvordan de bruger dem på deres uddannelser, fortæller Bente Homann.

Alle interesserede er velkomne til at deltage i indvielsen. Skolen byder på et lille traktement under arrangementet, så af hensyn til planlægningen er tilmelding nødvendigt. Tilmelding kan ske via Netværk Nordvest eller via mail til hbg@eucnordvest.dk. Seneste tilmeldingsfrist er fredag den 8. juni.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094