23948sdkhjf

Fyrre, frejdig og fiberfrisk virksomhed

Ålsrode Smede- & Maskinfabrik har rundet de 40 år

Direktør i Ålsrode Smede- & Maskinfabrik, Brian Basse, ser med tilfredshed tilbage på 40 spændende år, hvor virksomheden er vokset fra én til 80 mand.

- Jeg føler lidt, at vi er ved at have nået det sted, hvor vi gerne vil være, siger han.

- Vi har faciliteterne og maskinerne til at være en attraktiv og konkurrencedygtig samarbejdspartner. Vækst har aldrig været målet, og det er lige før, jeg er lykkeligere med 25 ansatte end med 80, fortsætter han.

Det er selvfølgelig sagt med et glimt i øjet, men han understreger, at væksten er skabt af investeringerne i maskinerne, og at det har været en naturlig følge af investeringerne i den store maskinpark, at der også er kommet flere ansatte til.

- Målet er og har altid været kvalitet og leveringssikkerhed, siger Brian Basse.

To generationer
Det var hans far, Leif Basse, der i 1978 startede virksomheden, da han overtog den gamle smedje i Ålsrode på Djursland. Sidenhen blev virksomheden flyttet til Grenaa, hvor den er blevet udvidet i flere omgange – senest med en 2.000 kvadratmeter stor produktionshal.

I 2008 igangsatte Leif Basse et generationsskifte hvor Brian Basse skulle overtage den østjyske underleverandør.

Mestrer stort set alle skæreopgaver
Brian Basse har som et af sine mantraer at investere i virksomhedens maskinpark, og som en fødselsdagsgave til sig selv har han i år anskaffet en fiberlaserskærer med en fødekapacitet på 15 plader på op til 2x4 meter.

- Vi har købt en del laserskæring ude i byen og har egentlig været godt tilfredse med det. Men den nye laserskærer betyder, at jeg nu kan have varen i hånden i løbet af en god halv time og derfor kan levere noget hurtigere til kunden, siger han.

Laserskæreren blev taget i brug i tiden omkring 40-års fødselsdagen 1. april.

- Jeg har ikke reklameret til højre og venstre med indkøbet, men foretrækker den blide opstart, hvor medarbejderne bliver fortrolige med skæreren og således er bedre gearet, når der begynder at komme efterspørgsel.

Virksomheden mestrer nu stort set alle de skæremetoder, der findes.

- Maskinerne er vores styrke, og vi har det rigtige mandskab. Selv om ”Ålsrode Smede...” måske lyder lidt som den lille bondesmed, er vi altså rigtig godt med, siger Brian Basse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094