23948sdkhjf

3D målelaboratorium til store dimensioner og små detaljer

KSM Group står klar med et helt nyt 3D målelaboratorie med branchens største måleområde på 4 x 3 x 2 meter. Med 1/1000 mm nøjagtighed er målingerne ideelle til kvalitetssikring af alle emner og materialer, hvor der stilles skærpede krav til dokumenteret præcision, som ikke kan måles med manuelt måleudstyr

Det nye målelaboratorium er fra sokkel designet og indrettet til opmåling med vibrationsdæmpende fundament og luft- og temperaturstyring med konstant 20 °C efter normer for måletekniske opgaver. Hjertet i målecentret er 3D målemaskinen, Wenzel LHF 302040, som via et scanningshoved opmåler alle emnetyper i et måleområde på 4 x 3 x 2 meter og med en nøjagtighed ned til 1/1000 del mm. Meget store emner skal ofte tempereres op eller ned før der kan foretages en korrekt måling, men softwaren kan sammen med maskinens temperatursensor konstant måle og kompensere for temperaturudsving på emnet. Der er let adgang til/fra målecenter med port direkte ind til den rummelige bygning for placering af emne til opmåling.

Styrken ved 3D opmåling er, at emner uanset form kan opmåles præcist.

- De geometriske opmålinger anvendes primært til bestemmelse af komponenter og produkters faktiske mål i forhold til specificerede krav fra 3D tegninger og tolerancer, men 3D målingerne tjener også det formål at sikre emnernes sporbarhed i forbindelse med kvalitetssikring og dokumentation, hvilket er et område vi forventer os meget af, forklarer kvalitetschef Jeanette Klamer og uddyber:

- Vi oplever et stigende krav til sporbarhed og dokumentation. En 3D måling er en økonomisk fordelagtig kvalitetssikring set i forhold til konsekvenserne, hvis slutbrugeren i eksempelvis offshore eller marineindustrien oplever driftstop som følge af et emne, som ikke lever op til specifikationerne.

Målemaskinen giver i kombination med KSM Groups højt uddannede specialister i 3D måleteknik mulighed for at dokumenterer kundernes emner ved hjælp af brugervenlig software og egenudviklede målerapporter, der tilpasses kundens ønsker, uanset om det er til et enkelt emne eller til løbende måling af serieproduktion.

Målemaskinen er den største af typen i Danmark, som kan håndtere de store emner. Virksomheden har derfor valgt at tilbyde 3D målingerne som en selvstændig serviceydelse. Både kunder indenfor og udenfor metalindustrien kan dermed få glæde af de præcise målinger, når de skal dokumentere at specificerede tolerancer bliver overholdt.

Den nye 3D målemaskine kan udføre alt fra simple til avancerede opmålinger for virksomheder, der beskæftiger sig inden for eksempelvis offshore-, vindmølleindustrien, high tech, service og vedligeholdelse, reservedele og værktøj, fixture og støbeforme samt kontrolcentre, teknologiske institutter og forskningscentre.

KSM Groups kernekompetencer er CNC programmering og spåntagning, som de har stor erfaring med. De vil selv anvende målemaskinen in house i og vil endvidere tilbyde reverse engineering til brug for efterfølgende bearbejdning.

FAKTA:

  • KSM Group blev grundlagt i 1970 og overtaget af erhvervsmændene Poul Arne Kloster og Jesper Vinther i 2017.
  • KSM Group består af Kurt Sørensen Maskinfabrik A/S i Randers og KSM Poland. Virksomheden, der er ordreproducerende til både ind- og udland, koncentrerer sine aktiviteter omkring maskinbearbejdning til mellemsvær industri, industrielle spjæld, stålkonstruktioner til bygge- og anlægssektoren, tanke og komponenter til offshore- og marineindustrien samt komponenter til cement og vindmølleindustrien.
  • KSM Groups nye 3D målelaboratorie scanner emner i målerum op til 4 × 3 × 2 m med en måleusikkerhed på 5,0 μm + (L/300,0 mm) μm.
  • Læs mere på www.ksm.dk eller kontakt KSM Randers på 8711 4040 eller mail salg@ksm.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078