23948sdkhjf

Leverandør af biomasseanlæg køber op

Linka Energy skaffer sig adgang til teknologi inden for afbrænding af returtræ og vådt brændsel

Linka Energy har købt den svenske leverandør af biomasseanlæg Jernforsen.

Med opkøbet får Jernforsen glæde af Linkas halmanlæg og kompakte, mobile løsninger. På den anden side får Linka Energy adgang til Jernforsens teknologi inden for afbrænding af biomasseaffald, blandt andet returtræ og andre biomasseaffaldstyper samt ”vådt” brændsel.

Jernforsen er også stærk på anlæg over 4 MW til eksempelvis fjernvarme og industri, hvilket er ganske godt i tråd med den strategi, Linka Energy lægger for dagen.

- Vi får mulighed for at udvide vores nuværende sortiment, med anlæg op til 35 MW samt teknologi inden for afbrænding af blandt andet affaldstræ. Sammen styrker vi vores kompetencer og teknologier, siger Brian Pedersen, direktør ved Linka Energy.

Fodfæste i Sverige og Danmark
Med to forskellige kernesortimenter, som supplerer hinanden godt, kan organisationerne supportere hinanden i det daglige, og sammen opbygge relationer som skal sikre bedre fodfæste både på hjemmemarkederne og internationalt.  

- Sverige har altid været ét af Linkas største markeder, og vi vil fortsat have fokus på dette marked. Vi har i mange år haft svensk serviceafdeling, og sidste år ansatte vi en salgschef på markedet, fortæller Brian Pedersen.

Foruden Sverige er Jernforsen også stærke på det norske, finske samt britiske marked.

Jernforsen fortsætter
Jernforsen blev etableret i 1984 og beskæftiger 30 ansatte fordelt på service, salg, projektstyring og administration.

CEO Magnus Holmgren ser frem til det nye partnerskab med et tæt samarbejde inden for salg, indkøb, teknik og projektledelse.

- Vi ser frem til at samarbejde med Linka. Begge virksomheder har 35-40 års erfaring inden for biomasse og forbrænding, og den fælles viden kommer vores kunder til gode. Linka har mange spændende løsninger i sin produktportefølje og en stor kunnen inden for brændsler, som Jernforsen kan drage nytte af. Vi ser frem til at udveksle teknologier sammen med vores nye kolleger, siger Magnus Hoilmgren.

Både Linka Energy og Jernforsen fortsætter som to selvstændige virksomheder, og partnerskabet får ingen betydning for den daglige drift, hvor også Magnus Holmgren fortsætter som administrerende direktør samt medinvestor i Jernforsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063