23948sdkhjf

Baskerlandet bider Danmark i haserne

Den spanske region satser hårdt på at blive førende inden for vindenergi.

Da Siemens Gamesa sidste år valgte Baskerlandet til sit hovedkvarter, var det lidt af en fjer i hatten for den spanske region. Her satser man nemlig hårdt på at overtage Danmarks førerposition inden for vindenergi. Det skriver Børsen.

- Vi ser vindindustrien som et godt match for vores industrielle særkende her i regionen. Og vi vil være den førende region for grøn industri i Europa, siger Arantxa Tapia, minister for økonomisk udvikling i det baskiske selvstyre, til Børsen.

Seneste skridt i den retning er verdens største tårnfabrik opført af selskabet Haizea, der satser på at snuppe 25 procent af markedet for vindmølletårne – blandt andet i konkurrence med danske Welcon.

Derudover satser Baskerlandet stort på at udvikle en flydende havvindmølle, så vindenergi kan installeres på større dybder.

Hos brancheorganisationen Vindmølleindustrien er direktør Jan Hylleberg opmærksom på den stigende internationale konkurrence.

- De næste år kommer der ekstremt fokus på, at rammevilkår i Danmark kan matche udlandet. Ellers vil det drive produktionen væk, siger han til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172