23948sdkhjf

Endnu et gennembrud for Expanite

Ny overfladehærdning fra Expanite forhindrer riv i pumper og ventiler, som udsættes for massivt tryk og barske omgivelser.

Den danske specialist i hærdning af stål, Expanite, oplyser, at der er opnået et stort gennembrud med overfladehærdning af nikkelbaserede og austenitiske legeringer til pumpe- og ventilmarkederne.

I de seneste måneder har Expanite udviklet overfladehærdningsløsninger til pumpe- og ventilmarkedet. I disse industrier forekommer ofte problemer med slid og rivning - i alle applikationer hvor enten metalforsegling er nødvendig eller på grund af høje temperaturer langt over 300 grader og korrosionsomgivelser, kan konventionelle belægninger og de fleste ikke-metalliske bøsninger ikke anvendes

- Specielt på store ventiler, der anvendes i den kemiske industri samt kraftværker, har rivning på de bevægelige aksler, ved åbning og lukning af ventilen, fremstillet af Inconel- og Monel-materialer tidligere givet alvorlige problemer. Ved brug af Expanite-teknologien på disse aksler øges rivningsmodstanden markant og dermed også ventilernes levetid, lyder det fra Expanite.

Expanite oplyser, at virksomhedens diffusionsbaserede hærdningsteknologi kan anvendes på stort set alle korrosionsbestandige legeringer. Det gælder materialer såsom konventionelt rustfri stål (1.4404 / AISI 316, Duplex 1.4462, Nitronic, 1.4980 / Alloy A-286), Nikkel-baserede legeringer (Monel K500, Inconel 718 og Hastelloy) og Co-baserede legeringer, såsom Stellite.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267