23948sdkhjf

Ny software optimerer selv designet

Cortime er på vej ind i industrien med et design og optimeringssoftware, der kobles direkte på SolidWorks.

Sæt dit CAD-program til selv at udvikle optimerede designs ud fra parametre som vægt, flow og brudstyrke. Det er netop, hvad virksomheden Cortime tilbyder metalindustrien med et software-produkt, der kan samarbejde med SolidWorks. Kunderne er produktudviklere og designere i industrien, hvor Cortime giver mulighed for at afprøve hundredvis af designs og for at navigere gradvist mod de bedste resultater.

Dermed får udviklingsingeniøren et databaseret grundlag til at udvælge det bedste design, som allerede er testet gennem simulering, og dermed spares der i følge Cortime manuel udviklingstid og udviklingsomkostninger.

Kursen sat mod industrien
Software-delen i Cortime er udviklet af Thøger Kari Hass som del af et ph.d.-projekt. For to år siden blev maskiningeniør Rasmus Høtoft ansat som direktør i Cortime, der derefter valgte produktudviklere i industrien som målgruppe for optimeringsværktøjet.

- Vi satte i 2016 fokus på at hjælpe så mange produktudviklere som muligt med at automatisere optimeringen af deres designs. Ofte bliver produktoptimering lagt til sidst i designprocessen, når alle andre krav er blevet opfyldt. Men der ligger et kæmpe potentiale i at inkorporere optimering fra konceptfasen, hvor der tages afgørende designvalg. Cortime giver dig et bedre beslutningsgrundlag, når de største beslutninger skal tages, siger Rasmus Høtoft.

Halvdelen af de otte ansatte er softwareudviklere, hvilket har givet et gennemarbejdet software, hvor der er tænkt over detaljerne i produktudviklernes arbejdsdag.

- Det er vigtigt at tilbyde et værktøj, der gnidningsfrit kan implementeres i produktudviklernes workflow og mærkbart forbedrer deres designproces. Hver enkel del af Cortime er lavet med slutbrugeren i tankerne, siger Rasmus Høtoft.

Målet med Cortime er, at det skal blive den foretrukne optimeringsplatform i verden.

- Indtil videre er der ikke andre, der tilbyder avanceret optimeringsteknologi koblet sammen med en intuitiv brugerflade. Vi mener derfor, at Cortime har et kæmpe potentiale. Vi starter i Danmark, men det er målet er at blive en verdensomspændende virksomhed, siger direktøren.

Kunderne er i drift
Blandt Cortimes kunder i dag er opbyggervirksomheden Sawo i Støvring og fynske Broen A/S. Sidstnævnte producerer og udvikler ventiler og andet udstyr til VVS-branchen og procesindustrien, og hos Broen er Cortime allerede taget i brug i udviklingsafdelingen.

- Vi bruger det typisk ved udformning af indvendige dele af reguleringsventiler for at maksimere flowet igennem ventilerne. For os handler det om vægt og styrkeoptimering på ventilhusene, siger Morten Hansen, der er R&D-ingeniør hos Broen.

- Cortime giver en masse data, som man ellers ville bruge lang tid på at lave manuelt, og jeg har sparet en del tid ved, at Cortime har lavet og sat simuleringerne op for mig. Cortime har hjulpet med til at holde styr på to-seks variable på en gang, siger Morten Hansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128