23948sdkhjf

HydraSpecma opruster

Efter endnu et kvartal med aktivitetsstigning er der behov for yderligere produktionskapacitet.

HydraSpecma hentede i første kvartal 2018 en omsætning på 499 mio. kr., hvilket er 5 procent højere end omsætningen på 476 mio. kr. i samme periode året før.

- Det høje aktivitetsniveau fra 2017 fortsatte for kørende materiel til segmenterne større bygge- og anlægsmaskiner, landbrug, minedrift og automobil (lastvogne og busser). Herudover har vindmølle- og marinesegmentet haft et væsentligt højere aktivitetsniveau end samme periode sidste år, mens aktiviteten på offshore, forsvar og materielhåndtering har været afdæmpet, skriver HydraSpecma i sit kvartalsregnskab.

EBITDA endte på 49 mio. kr. og var som forventet på niveau med det realiserede EBITDA på 51 mio. kr. i første kvartal 2017. Overskuddet før skat steg til gengæld en smule fra 31,4 mio. kr. til 32,4 mio. kr.

Investerer i produktionen
Den øgede efterspørgsel betyder, at HydraSpecma har behov for at udvide produktionskapaciteten, samtidig med at produktionsomkostningerne reduceres. I første kvartal har man derfor investeret i udvidelse af produktionskapaciteten inden for hydraulikslanger i Sverige, og der er taget nye produktionslokaler i brug i Danmark. Der vil ligeledes i den kommende periode blive investeret i produktionsmaskiner og bygninger, som skal sikre automatisering af processer for at øge produktionskapaciteten, oplyser HydraSpecma.

I Stargard i Polen, hvor HydraSpecma har haft stor vækst, er der igangsat byggeri af nye faciliteter, som udstyres med moderne produktionsmaskiner.  Projektet var oprindeligt planlagt til cirka 5.000 kvadratmeter, men udvides nu til cirka 7.000 kvadratmeter, for at sikre tilstrækkelig fleksibilitet. I dette område betjenes blandt andet mange af de svenske industrivirksomheder, der har flyttet produktionen til Polen.

HydraSpecma forventer uændret at realisere en omsætning på 1,9 mia. kr. i 2018, svarende til en fremgang på cirka 5 procent i forhold til 2017, med et EBITDA i intervallet 155-175 mio. kr. mod 148 mio. kr. i 2017.

- HydraSpecma forventer en positiv udvikling i afsætningen til de primære kundesegmenter inden for hydraulik til kørende materiel og til kunder i vindmøllesegmentet. På øvrige segmenter forventes markedet at være stabilt, skriver HydraSpecma i sit regnskab.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11