23948sdkhjf

Uni-Technology vil tage kampen op mod Kina

Vejle-virksomheden har anskaffet sin første robot.

En ny Motoman-robot har gjort sit indtog hos Uni-Technology i Vejle. Målet med investeringen er at sikre hurtigere leveringstider og en mere effektiv produktion – blandt andet ved at reducere tiden fra prototype til færdigt produkt.

- Det er en 50 kilos robot. Der er mange af vores ”konkulegaer”, der får sådan en 10 kilos robot op, men med den her kan vi tage nogle større emner. Så vi kan håndtere emner op til en 35 kilo, fortæller Thomas Nørmølle, der er produktionsleder hos Uni-Technology.

Den er blevet monteret på et CNC-fræsecenter, og her er det meningen, at den skal kunne håndtere selv helt små serier.

- Det er det, der er vores tanke i det. I gamle tage havde man en robot, når man kørte serier på 100.000, men vi vil gerne ned på fire. Derfor har vi brugt lidt tid på at programmere den om, siger Thomas Nørmølle.

Vejle-virksomheden producerer værktøjer – hovedsageligt til sprøjtestøbning, men også til stansning og forskellige former for finmekanik.

En stor del af den type produktion er gennem de sidste 10 år flyttet til enten Østeuropa eller Kina, men med øget automatisering forventer Uni-Technology at kunne konkurrere med lavtlønslandene.

- Ideen er, at vi skal kunne gå ud og konkurrere med kineserne, og alt andet lige vil vores ”robotmand” altid være billigere i timen end deres arbejdere, siger Thomas Nørmølle.

Robotten kommer dog også til at betyde en højere leveringshastighed, og det ser han også som et vigtigt konkurrenceparameter.

- Alle har næsten ikke noget lager længere, så derfor skal det gå hurtigt, når man lige står og mangler, siger han.

- Det er også tanken, at den her kan være en døråbner til noget af vores traditionelle arbejde. Når vi kan tilbyde en lavere pris på det her, kan det måske føre noget andet med sig. Der er jo mange virksomheder, der gerne vil lave one-stop-shopping, og det kan lige så godt være hos os, forklarer Thomas Nørmølle.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094