ISO-certificering til Hans Følsgaard

| Af Redaktionen/he | Tip redaktionen om en historie

Egentlig var en ISO9001-godkendelse ikke nødvendig for Hans Følsgaard A/S, men i forbindelse med en Lean-implementering gav det mening at tage certificeringen med.

Hvad skal en distributør i grunden med en ISO9000-godkendelse? Når nu alle leverandørerne, som distributøren handler med, er ISO9000-godkendte?

Som administrerende direktør hos Hans Følsgaard, Jørgen Stenberg, konstaterer, så har virksomheden været på markedet i snart 100 år, så Hans Følsgaard har som distributør og teknisk partner givet kunderne lige præcis dét, de har ønsket sig – med eller uden ISO-godkendelse. Så hvorfor nu en ISO9001-godkendelse her i år 2018?

Jo, beslutningen er ikke kommet som en vækkelse, men som følge af en række logiske udviklingsskridt og stigende krav fra blandt andet leverandørerne, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

I dag bliver man ikke bare leverandør af tekniske produkter uden at undergå en gennemgribende audit fra leverandørerne. Det skal sikre, at man som distributør lever op til de kvalitets- og servicekrav, som en given producent/leverandør af komponenter og systemer til industrien og energisektoren kræver til underbygning af et varemærke.

Jørgen Stenberg fortæller, at virksomheden gennem årtier har opbygget en praksis, hvor alle virksomhedens medarbejdere er deres ansvar særdeles bevidst. Men flere leverandører har spurgt Hans Følsgaard, om det ikke bare var lettere at få en ISO9000-godkendelse i hus. Og i forbindelse med et Lean-projekt, hvor der alligevel skulle registreres en mængde procedurer, gav det mening at tage skridtet fuldt ud og ISO-certificere virksomheden på internationalt plan.

Ingen ændringer i praksis
Det er virksomhedens CFO, John Simonsen, som kom til Hans Følsgaard i 2015, der har gennemført arbejdet op til ISO9001-2015-certificeringen. Hans opgave var oprindeligt at implementere en række Lean-procedurer, som skulle effektivisere kommunikation og samarbejde både internt og på tværs af divisionerne med registrering og dokumentation af alle virksomhedens processer.

Hos Hans Følsgaard er rygraden i ISO-systemet Solodyne, som er blevet tilpasset virksomhedens behov. Det har været et fint udgangspunkt for beskrivelsen af alle processerne, og det har også sikret den fælles platform, som alle Hans Følsgaards kontorer i Køge, Ry, i Norge og i Tyskland arbejder ud fra. ISO9001-2015 godkendelsen gælder derfor også alle virksomhedens afdelinger.

Jørgen Stenberg fortæller, at den ISO9001-2015-certificering, som John Simonsen sammen med auditorerne fra Bureau Veritas har udført helt ned i detaljen over en tre dage lang periode, ikke kommer til at ændre daglig praksis hos Hans Følsgaard. Alle medarbejdere i virksomheden er vant til at følge op på deres arbejde og sikre kunderne den ønskede kvalitet, så ISO9001-godkendelsen beskriver reelt bare de arbejdsmetoder, som allerede er praksis i virksomheden.

Virksomhedens mangeårige administrerende direktør nævner behovet for fleksibilitet i arbejdet og de forskellige arbejdsformer, der eksisterer i virksomhedens respektive divisioner. En ISO9001-godkendelse skal jo understøtte variationerne frem for at begrænse dem.

Lettere at oplære nye medarbejdere
Jørgen Stenberg er dog ikke i tvivl om, at en ISO9001-godkendelse kan være et godt værktøj, når det drejer sig om at bidrage med værditilvækst i distributionsleddet. Som teknikpartner er Hans Følsgaard langt mere end bare et mellemled. Virksomhedens eksistensberettigelse handler i høj grad om at tilføre viden og finde de bedste, mest levedygtige og i længden mest prisbillige løsninger til kunden i forhold til et ønsket kvalitetsniveau.

Hvad gør man for eksempel, hvis varerne af den ene eller anden grund bliver bremset i et forventet leverings-flow? Hvem kontakter hvem, og hvordan sikrer man, at kunden får sine varer til det forventede tidspunkt? Det virker som en logisk arbejdsform, når man taler om hundredetons tunge transformatorer til energisektoren, men for en produktionsvirksomhed kan det være lige så kritisk at mangle en automationskomponent. De stadigt kortere leveringstider klemmer den samlede supply-chain, så derfor er etablerede procedurer en god hjælp i det daglige arbejde.

Samtidig bliver det lettere at oplære nye medarbejdere i virksomheden i arbejdsgangene. Da Hans Følsgaard A/S - på grund af en kraftig vækst - over de seneste to års tid har fået 25 nye medarbejdere, bekræfter det fornuften i at gennemføre en ISO-godkendelse. Nye medarbejdere kan meget let slå anvisninger og procedurer op, så de hurtigere kommer ind i virksomhedens filosofi og arbejdsgange.

Men Jørgen Stenberg slutter af med at nævne, at det i forbindelse med ISO9001-2015-certificeringen ikke har været nødvendigt at udnævne en kvalitetschef. Lean-projektet holder fortsat døren åben for forbedringer i virksomheden, og et kvalitetssikringsdokument ændrer ikke på, at alle medarbejdere hos Hans Følsgaard også fremover taget aktivt ansvar for kvaliteten.

Mere om: Hans Følsgaard


Hold dig opdateret med Metal Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Sådan vil eksperter rejse væltet flydedok

Operationen kan tage flere dage, lyder meldingen fra Hirtshals Yard

Haarslev-familie vinder over kapitalfond i retten

Ny direktør hos rørproducent

Flydedok i Hirtshals er væltet om på siden

Det er et skib inde i den 82 meter lange flydedok

Fremgang over hele linjen hos HydraSpecma

Tempus Heat udvider med nyt lager

Nyhedsbrev

Nyt fra direktioner og bestyrelser - del 2

Kraftværksspecialist mister sin topchef

Nyt fra direktioner og bestyrelser - del 1

Mærsk storsælger men kerneforretningen taber penge

Krise mellem USA og Tyrkiet kan forsinke nye danske kampfly

AH Industries bygger ny fabrik

Den danske metalvareproducent vil have del i det kommende vindmølleeventyr i Taiwan

Tresu sender finansdirektør på porten

Klumme: Produktiviteten taber pusten, når omsætningen stiger

Square Oil solgt til finsk koncern

Verdens største producent af græsfrø automatiserer

Ny direktør hos IMI Precision Engineering Norgren

Rekordordre til Nordic Air Filtration

Saxe Group får eneret på salg af temperatursystem

Bliver Nordens eneste forhandler af system, der kan overvåge processer ved sprøjtestøbning

Nu kommer scrubber-leveringerne fra ME Production

Møn Maskinbyg udvider maskinparken

8.854 nye medarbejdere på fem år

Vestas sælger mere – og tjener mindre

Danfoss vil investere 1 milliard i 2018

Medarbejderrekord hos Gibotech

Nyt om navne: IC Electric øger fokus på automation

Vind-akademi flytter

MHI Vestas tæt på gigantordre

Vil sælge dansk velfærdsteknologi i Tyskland

Nyt om navne: Ny europæisk salgschef hos Varo

Minister bevæger sig i HMK Bilcon-sagen

Siemens Gamesa snupper norsk ordre

Nyt om navne: Ny sælger hos Flex Trim

Anmasi vil tørre i dybden med vacuum

Trump sætter en stopper for Dansteels USA-eksport

Ny robot hos Celsa Steel Service

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bliv opdateret på nyheder fra NKT, Signify og Schneider Electric

Invitation til el-fagligt roadshow

Pas på hænderne, håndværker!

Super stærk ny RENOVERINGSSLIBER fra Metabo

Technoflex hvem er vi?

Miljø venlig blæsemiddel

3WIS svejser 50 tons bygningsstål

Electro Care ApS - Afbalancering

B&R på WindEnergy Hamburg | Hal B6, stand 242

Lead Auditor Miljø

Dansk Halbyggeri smider trumfkortet

Det Ny Fluidware App

FRIHED & FÆLLESSKAB er præcis hvad alle håndværkere efterspørger.

HF og Banner forbedre overvågningen hos Danfoss Kolding

Produktnyheder fra Stratasys

Proces- og industrikøling - hurtig levering!

"Hun sikrede fulde huse i løbet af nul komma fem"

Tilmeld dig E-18

GCM A/S på Automatikmessen 2018

Direktør i PanPac Engineering fylder 50 år

Samarbejde på tværs af landegrænser kan være vejen frem for konsulenthuse o...

SMC’s salgsstab styrkes med bred profil

SMC’s salgsteam Nordjylland opgraderer

Digital ledelse i fokus på Automatik

Verdens største producent af græsfrø vælger automatisk pakke- og palleterin...

Send til en kollega

0.283