23948sdkhjf

Niebuhr Gears fortsætter massive investeringer

Mens 2017 var et stort investeringsår geares der dog lidt ned i 2018.

Efter et investeringsintensivt 2017, hvor der blev brugt hele 60 mio. kr., budgetteres med et mere normalt niveau i 2018. De langsigtede planer om investeringer på 100 mio. kr. frem imod 2019 fastholdes således fortsat hos den midtjyske producent af gear og tandhjul.

Investeringerne i 2017 omfatter såvel maskiner og robotter til forretningsområdet ”Industrial Gears” som til forretningsområdet ”Heavy Duty”.

Faldende overskud
Niebuhr Gears løfter sløret for investeringsplanerne i forbindelse med offentliggørelsen af regnskab for 2017.

Her endte man med et resultat før afskrivninger (EBITDA) på 53,3 mio. kr. mod 54,4 mio. kr. i 2016. Resultatet før skat udgjorde 21,6 mio. kr. mod 26,4 mio. kr. året før, hvilket betragtes som tilfredsstillende.

”Industrial Gears” som betjener landbrugsindustrien, byggesektoren, transportsektoren og øvrige industrier, har igen i 2017 oplevet markant vækst, og kapaciteten har været anvendt fuldt ud. Anvendelsen af underleverandører er derfor øget i omfang for at følge med kundernes efterspørgsel.

Omsætningen for Industrial Gears er fordoblet i løbet af de seneste fem år, og den markante vækst for dette forretningsområde forventes at fortsætte i den kommende periode. ”Heavy Duty”, som primært betjener vindmølleindustrien, er med de seneste investeringer rustet til at møde kravene fra de næste generationer af offshore-vindmøller i et meget konkurrencepræget globalt marked.

Positive forventninger til fremtiden
Niebuhr Gears melder om hård konkurrence, men god aktivitet på begge forretningsområder. Forretningsområdet ”Industrial Gears” forventer fortsat øget vækst, og det strategiske mål om endnu en aktivitetsfordobling frem imod 2022 følger planen.

Forretningsområdet ”Heavy Duty” oplever voldsom global konkurrence. Det forventes, at Niebuhr kan beholde sin markedsandel og dermed forsvare positionen som verdens største producent at tandhjul til vindmøllernes krøjesystem, hvor Niebuhr årligt servicerer, hvad der svarer til cirka 19 GW til det globale marked.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094