23948sdkhjf

Fuldautomatisk produktion skal fordoble kapaciteten

Udvidelse for 170 millioner skal indhente efterspørgslen.

Farten i byggeriet øger også efterspørgslen på akustiklofter. Derfor er Troldtekt nu i fuld gang med at udvide sin fabrik i vestjyske Troldhede med 12.000 kvadratmeter.

En investering til 170 mio. kroner.

Mandag var der rejsegilde på byggeriet. Og når udvidelsen er færdig, har Troldtekt i januar 2019 en fuldautomatisk produktion af sine velkendte træbetonplader.

- Vi har siden sidste år været presset på kapaciteten, og vi oplever væksten både i Danmark og på eksportmarkeder, siger Peer Leth, adm. dirketør hos Troldtekt.

En foodprocessor

Troldtekts træbeton, som blev opfundet i 1935, skabes alene af høvlet rødgran og cement og vand. Det høvlede rødgran "hældes over i en stor foodprocessor", som Peer Leth selv kalder det. Og dér bliver alle træfibre dækket af tynde lag cement, som hæmmer muligheden for brand i materialet.

- Fra arkitekters side er der også et stigende fokus på bæredygtige materialer i byggeriet, og der er vores force, at produktet er af rene, naturlige materialer. Den efterspørgsel mærker vi, og den er voldsomt stigende, siger Peer Leth.

Og konkurrencen i Europa er stor, pointerer han. Nok er Troldtekts plader unikke. Til gengæld er der mange alternativer. Derfor skal lønsomheden øges, så prisen kan følge med.

Lidt flere ansatte

Udvidelsen skal fordoble kapaciteten, som bliver rent robotstyret.

Det betyder ikke, at Troldtekt skal bruge færre hænder.

- Men vi skal heller ikke bruge dobbelt så mange, fordi vi fordobler kapaciteten. Vi nøjes med 10 til 15 nye medarbejdere, fortæller han.

Han anfører, at automatiseringen forbedrer arbejdsmiljøet og mindsker mængden af tunge løft.

Med fordoblingen kan Troldtekt producere 6 millioner kvadratmeter plader om året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096