23948sdkhjf

Hjælp til fyrede hos Titan Wind Energy

Der er 400.000 kr. på vej til de medarbejdere, der er blevet afskediget hos Titan Wind Energy i Sydvestjylland.

56 medarbejdere har mistet jobbet hos vindmøllevirksomheden Titan Wind Energy i Esbjerg og Varde. Nu bevilger beskæftigelsesministeren næsten 400.000 kr. fra varslingspuljerne til at opkvalificere de berørte medarbejdere til et nyt job.

Jobcentret i Varde har vurderet, at en stor del af de opsagte medarbejdere vil finde et nyt job allerede i opsigelsesperioden. Derfor er der alene søgt om penge fra den supplerende varslingspulje til at opkvalificere 15 personer efter opsigelsesperioden. Den ansøgning har ministeren imødekommet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det berører hele lokalområdet, når mange mennesker mister deres job, ikke mindst når der er tale om mange ufaglærte, som trods rekordhøj beskæftigelse kan få svært ved at finde job i lokalområdet. Derfor er det vigtigt, at vi har varslingspuljerne, så det lokale jobcenter kan give ekstra midler til at sætte ind med jobsøgningskurser og opkvalificering. Hurtig hjælp kan være udslagsgivende for, at de berørte medarbejdere kan komme hurtigt videre i et nyt job.

Af ansøgningen fremgår det, at muligheden for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked forbedres betydeligt, hvis de afskedigede medarbejdere tilføjes bredere kompetencer inden for blandt andet svejsning og overfladebehandling.

- Sydjylland og Esbjerg er førende, når det kommer til olie-, vind- og gasindustrien i Danmark. Derfor synes jeg, det er vigtigt at bakke om, at de medarbejdere der bliver opsagt i forbindelse med en svigtende ordrebog kan blive opkvalificeret og hvis muligt fortsætte i energi-industrien, siger ministeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203