23948sdkhjf

Robotarme skærer i sygefraværet

Tryk-virksomhed er gået fra en til fire robotter for at skåne medarbejderne.

– Vi investerede ikke i UR-robotterne for at erstatte vores medarbejdere, men for at aflaste dem. Og de sidste to blev faktisk indkøbt på medarbejdernes opfordring, fortæller Niels Rask, administrerende direktør hos NS System.

Virksomheden har hovedsæde i Frederikshavn og leverer tekstiltryk på blandt andet sports- og arbejdstøj.

Hovedparten af NS Systems mere end 70 medarbejdere arbejder i produktionen, og siden 2016 er bemandingen blevet forstærket med fire UR-robotter. Og det har blandt andet haft stor betydning for sygefraværet i produktionen.

– Tidligere stod der en medarbejder og tog et ark ad gangen og lagde det op på transportbåndet. Nu gør robotten det. Det betyder, at medarbejderen ikke længere slider på især albue- og skulderled ved at udføre det gentagne og ensidige manuelle arbejde, men i stedet arbejder med andre opgaver i produktionen, forklarer Niels Rask og fortsæter.

– Førhen oplevede vi stor slitage hos medarbejderne og mange sygedage omkring trykmaskinerne, og især her har vi fået mærkbart færre sygedage, efter vi har fået robotarmene, siger han.

Flere på vej
I dag står der fire samarbejdende robotarme fra Universal Robots i NS Systems produktion i Frederikshavn. Den ene lægger plastfolieark på et transportbånd, den anden samler færdigt udskårne folieark op og stabler dem på et bord, mens de sidste to har overtaget det manuelle arbejde med udtagning af materialer fra to forskellige trykmaskiner.

I følge Niels Rask er det langt fra utænkeligt, at der kommer endnu en UR-kollega hos NS System. Han fortæller, at man allerede forbereder både virksomheden og personalet på yderligere automatik og robotteknologi.

I den forbindelse har alle medarbejdere for nylig haft en uddannelsesdag på Aalborg Universitet for at blive klogere på robotteknologi og se eksempler på produktionslinjer, hvor der indgår robotteknologi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125