23948sdkhjf

Hosta opgraderer maskinparken

En helt ny kantbukker med ABB-robot skal gøre den nordjyske underleverandør endnu mere konkurrencedygtig.
- Vi har altid haft ordrer, der passer til en robot, men hidtil har vi bare kørt dem manuelt. Nu har det imidlertid været et naturligt skridt for os at tage, fortæller teknisk direktør Søren Mosevang til Metal Supply.

Den nye ABB-robot og Hämmerle kantbukker kom til fabrikken i Hjallerup allerede i november. I december blev den installeret, og nu er den så godt som køreklar efter en indkøringsperiode.

Opgaver med mange buk
Søren Mosevang er derfor klar til at putte de første kundeemner i robotten, der har betydet en markant udvidelse af bukke-kapaciteten hos Hosta. Samtidig betyder den også, at virksomhedens medarbejdere kan slippe for nogle af de mest opslidende opgaver.

- Vi vil typisk bruge robotten til komplicerede emner med mange buk, som kan være svære at håndtere manuelt. Det er opgaver med mange mandetimer og rimelige seriestørrelser. Det kan også være simple emner, der er tunge at håndtere, som vi vælger at putte i robotten for at skåne vores medarbejdere, forklarer Søren Mosevang.

Hämmerle’en kan bukke emner op til 3.000 mm med en preskraft på 225 tons, mens robotten kan håndtere emner på til 135 kg.

Masser af ordrer
Robotcellen er dermed seneste skud i en avanceret maskinpark, der blandt andet også tæller en ½ år gammel rørlaserskærer. De mange investeringer skal sikre Hostas konkurrencedygtighed. Den nordjyske underleverandør er da også kommet flot ud af krisen, og Søren Mosevang ser lyst på fremtiden.

- Lige nu går det fantastisk. Vi får masser af ordrer, men med en noget kortere ordrehorisont end tidligere. Men heldigvis ser det ud til at fortsætte, forklarer han.

- Ordrerne kommer blandt andet fra kunder, der selv har bearbejdet emnerne på ældre maskiner og under finanskrisen ikke har villet investere i nyt. Så har de i stedet valgt at lægge ordrerne her, slutter Søren Mosevang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078